Re: Vnitropodniková směrnice
Pro Petru:
My na to máme směrnici, ale jisté je, že musíte mít papír, kde máte zpracováno jak nakládáte s jakým odpadem, kde skladujete odpad jako baterie, jak často a jak ho likvidujete. Byla jsem docela hotová z toho, když kontrole nestačilo, že firma odpad likvidovala dle předpisů a předložila jim faktury za odvoz a likvodaci odpadů special. firmou. Má na to být "harmonogram", přesné zásady a tak
Nemá prosím někdo k dispozici směrnici v jednodušší podobě,
pouze pro směrnice vztahující se k daňové evidenci (účtování, mzdy, sklady, ...)? Nebo kde bych podobnou směrnici našla na internetu? U firmy od které odebírám daňové knihy mám
k dispozici kompletní směrnici, která je zpracována ve velmi velkém rozsahu a je spousta odkazů na čísla účtů, rozvahy atd. Pro mě velice rozsáhlé a v mnoha případech nepoužielné. Děkuji.
Řešila jsem to již před několika lety, pro "čičmundy" jako jsme byli my jsem nic nenašla, tak jsem je dělala, jak se objevil nějaký důvod pro směrnici. Měli jsme 1 zaměstance.
Př.stravné - stanovení fixní sazby ( ne od do )
Způsob likvidace odpadu - např. baterií, zářivek, tonerů......
Aha, tak to nevím, tak já na to nemám tolik času. Od 28.1. se mi nahlásila kontrola z finančního úřadu, tak nevím jak to zvládnu. Asi mě nenapadnou všechny problémy, které se během roku při účtování naskytnou. Raději bych někomu proúčtovala celý rok než vytvářela nějakou slohovou práci.
To je mi Vás líto. Ale z hlediska FÚ by to nemuselo být tak složité.
Napište si v bodech, jak co děláte třeba za jeden dva dny a vypoťte aspoň něco. řekla bych. že v DE půjde FÚ po jiných věcech, než jsou směrnice. Ale něco bych jim předhodila. Určitě musíte mít alespoň stanoveno, jak evidenci vedete, v jakém členění a tak. V zákoně je stanovenou, že vedete evidenci v členění nutném k zjištění ZD. Vy si to musíte stanovit konkrétně.
Držím palce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 1. 2008 10:28
Musí mít firma, která vede daňovou evidenci zpracovanou vnitropod.směrnici?