Re: DE a sklad
1) Nejedná se o zboží, vedla bych jen evidenci, jak jsem s dárkovými předměty naložila
2) Zavádět na sklad je nesmysl. Netýká se podnikání, osobní výdaj.
3) To žertujete? Cožpak služba se dá skladovat?
4) Jaké dorovnání? Nakoupíte zboží= zavedete na sklad, prodáte zboží=odepíšete ze skladu. Co chcete dobropisovat? Prodejní cena nemá se stavem na skladě co dělat...
Moc děkuji za odpovědi
atd.3) Ne nežertuji - mám účetní program pohoda a ten mi nabízí v zásobách kartu služby - vím, že ji nemám fyzicky
atd4) Nakoupíme zboží - naskladním za cenu z faktury (př. 1000s dph), vyskladním a prodám za 1Kč, dodavatel mi pošle buď podklady k mé fakturaci (999kč) nebo dobropis na dorovnání ceny 999Kč, jelikož zboží klesla cena. (prodej telefonů Telefónica a stím spojené služby)
3)pohodu neznám, s tímto jsem se nikdy nesetkala, ale platí předešlé - služby pusťe z hlavy
4)Pokud jste plátci, tak sklad vedete v cenách bez DPH. Tomu vašemu systému s telefony moc nerozumím, ale přesto platí, že zboží ve skladu vedete v takové ceně, v jaké jste ho nakoupili - u vás tedy v konečné ceně, kterou vám dodavatel po všech kejklích vyfakturuje. Ale nekomplikujte si život víc, než je nutné. Prostě nakupte, prodejte. Nutná je inventura na konci zdaň.období, podle které vyčíslíte zásoby v přehledech. Během roku nakoupíte za 100, prodáte za 100+x nebo 100-x, to není až tak podstatné, pohyb ve skladu sledujete v kusech. Dobropis v DE děláte NZ minusem, takže to máte v pořádku....Doufám, že jsem vás nezblbla:))
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 1. 2008 10:32
Dobrý den! Mám problém se skladem - vedeme DE.
1) Dárkové předměty - mám je naskladnit? Pokud ano, jak je pak odstranit ze skladu.
2) Podnikatel si objednal zboží pro svoji potřebu - jak do skladu a ze skladu.
3) Služba - jak naskladnit a vyskladnit
4) Jak s dobropisem na dorovnání skladové ceny (př. nakoupím za 1000, prodám za 800, dobropis je na 200kč)
Předem moc děkuji za odpovědi