Re: Daňová evidence-pomoc??????
co máte napsáno na faktuře?
oprava?
ten nosič palet je součástí toho náklaďáku nebo se dá použít i na jiný?
ten nosič palet lze určitě dát i na jiné auto. Na faktuře je pouze nosič palet.
Faktura na nástřik je zvlášt.
Vidíte, jak má každý na to jiný názor. Proč by se to nemělo dát celé do nákladů.To nechápu proč jen do výše 40 tisíc, co uhradila pojišťovna.
Škoda daňově neuznatelná (resp. uznatelná do výše plnění) by to byla, kdyby se jednalo o škodu neopravitelnou. Také jsem na tento " bezpečný" výklad škody daňově doplácela. Někde jsem to našla v literatuře s odkazem na právní normu, ale kdybyste mě zabili, nevzpomenu si.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 1. 2008 11:32
Dobrý den,
již včera jsem se ptala a paní mi odpověděla, ale zaúčtováním v podvojku.
Firma vede daňouvou evidenci je plátce DPH.Vše se stalo v roce 2007.
Firemní kamion měl dopravní nehodu.Byl mu poškozen nosič palet.Nebyla to jeho vina. Šlo to ze zákonného pojištění od toho,co mu způsobil nehodu.
Pojištovna proplatila plnění pouze po předložení faktur. Firma si musela zakoupit nosič palet cena bez DPH 46000 s DPH 54740.Ještě náklady na nastříkání 10000 bez dph s dph 11 900.Bylo to placeno hotově.Firma si odpočetla DPH i z nosiče palet i z nástřiku.
Kde to mělo být zaúčtováno v daňové evidenci a jak.(Jedná se mi, zda to mohlo být zaúčtováno hned do daňových výdajů)
Poté příšlo od pojištovny plnění, ale bohužel ne v celkové výši pouze 40000. Kde to mělo být zaúčtováno v daňové evidenci.
Děkuji za jakékoliv odpovědi.