Lze zaúčtovat ještě prodej do roku 2007?

• (neregistrovaný)

17. 1. 2008 18:42

Dobrý den, odběratel má ještě takový problém. odebírá ode mě zboží, ovšem potřeboval by ještě nějaké zboží proúčtovat v roce 2007 (měl to na nějakou akci a zapomněl na to). je to poměrně vysoká částka (40000+19 % DPH), mně by to zdanit nevadilo. problém je v tom, že zboží nemám skladem a budu ho mít až v pondělí.

Tak se chci zeptat, jestli by se to dalo nějak bezproblémově udělat? kdybych mu vystavil zálohovou fakturu, kterou by mohl uhradit v hotovosti 31/12/2007, mohl by si z toho nějak odečíst DPH (samozřejmě počítám s tím, že já dph uhradím). Popř. má smůlu? těžko totiž můžu vystavit fakturu a dát mu DUZP 31/12/2007 a datum vystavení dnešní, když to zboží nemám skladem... nebo ano?

moc díky za radu. je to pro mě nezvyklá situace, ale jelikož je to důležitý odběratel tak bych mu rád vyhověl, pokud to bude možné a čisté. Milan

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 1. 2008 18:49

Jana (neregistrovaný)

Re: Lze zaúčtovat ještě prodej do roku 2
      Klidně mu můžete pomoci tak zboží nerozepisujte,napiště jen zboží
      nebo materiál nebo to,co máte na skladě,a datum klidně můžete napsat loňský rok,pokud bude platba hotovostně,jen no to DPH nezapomeňte,klidně to může být i zálohová faktura,ale k ní musíte vystavit teprve daňový doklad po zaplacení a teprve toto zúčtovat i s loňským datem

• 17. 1. 2008 22:02

VV (neregistrovaný)

Problém vidím v tom, že zboží nemáte skladem. Zálohovka by mu asi nepomohla, zřejmě to potřebuje do nákladů. Obávám se, že to nepůjde

• 18. 1. 2008 8:04

vera (neregistrovaný)

vedete DE? Oba?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).