Re: Cestovní náhrady-kurz ČNB
Tak a teď jsem z toho úplnej hňup, protože jsem se dočetl na stránkách MFČR v pokynu č. D - 318 z 9.1.2008 toto:
Poplatníci, kteří nevedou účetnictví použijí pro přepočet cizí měny jednotný kurz stanovený podle § 38 odst. 1 zákona č. 586/1992 Sb. , o daních z příjmů, v platném znění (dále jen"zákon o daních z příjmů")...
...a v tomhle zákoně toto:
Pokud poplatník nevede účetnictví, použije jednotný kurs, nevyužije-li kursy devizového trhu uplatňované podle zvláštních právních předpisů o účetnictví.
A ty zvláštní předpisy o účetnictví se nějak nedaří odhalit...zvláštní.
Ve škole nás na toto...!!!...fakt nepřipravili.
Najde se nějaký anděl, který mi rozsvítí ???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 1. 2008 2:18
Dobrý den,
poraďte mi prosím s cesťákem v DE. Jde o cestu na Slovensko v r 2007.Nebyla vyplacena záloha.
Stravné 550,-Sk jsem našel, kurz ČNB taky, ale ty termíny přepočtu mi nejdou do hlavy. Cesta trvala jen tři dny a byla i platba za hotel. Našel jsem, že přepočet měny se dělá v den zahájení prac. cesty.
1.Platí tento kurz pro celou cestu, a s ní spojenými náklady, i kdyby trvala třeba měsíc?
2.Na hranicích podnikatel vyměnil české za slovenské v určitém kurzu, který je samozřejmě jiný a zaplatil poplatek za směnu. Dá se to k něčemu použít?