Cestovní náhrady-kurz ČNB

• (neregistrovaný)

18. 1. 2008 2:18

Dobrý den,
    poraďte mi prosím s cesťákem v DE. Jde o cestu na Slovensko v r 2007.Nebyla vyplacena záloha.
    Stravné 550,-Sk jsem našel, kurz ČNB taky, ale ty termíny přepočtu mi nejdou do hlavy. Cesta trvala jen tři dny a byla i platba za hotel. Našel jsem, že přepočet měny se dělá v den zahájení prac. cesty.
    1.Platí tento kurz pro celou cestu, a s ní spojenými náklady, i kdyby trvala třeba měsíc?
    2.Na hranicích podnikatel vyměnil české za slovenské v určitém kurzu, který je samozřejmě jiný a zaplatil poplatek za směnu. Dá se to k něčemu použít?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2008 6:37

O. (neregistrovaný)

Re: Cestovní náhrady-kurz ČNB
      Tak a teď jsem z toho úplnej hňup, protože jsem se dočetl na stránkách MFČR v pokynu č. D - 318 z 9.1.2008 toto:

Poplatníci, kteří nevedou účetnictví použijí pro přepočet cizí měny jednotný kurz stanovený podle § 38 odst. 1 zákona č. 586/1992 Sb. , o daních z příjmů, v platném znění (dále jen"zákon o daních z příjmů")...

...a v tomhle zákoně toto:

Pokud poplatník nevede účetnictví, použije jednotný kurs, nevyužije-li kursy devizového trhu uplatňované podle zvláštních právních předpisů o účetnictví.

A ty zvláštní předpisy o účetnictví se nějak nedaří odhalit...zvláštní.

Ve škole nás na toto...!!!...fakt nepřipravili.
      Najde se nějaký anděl, který mi rozsvítí ???

• 18. 1. 2008 7:08

VV (neregistrovaný)

Re: Cestovní náhrady-kurz ČNB
      Při poskytování cestovních náhrad je nutno postupovat pouze dle zákoníku práce. §183 a §184

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).