Re: Nákup auta na úvěr od leasingovky
Peníze na ten poplatek se zaplatily u prodejce při úhradě akontace (zálohy na auta) a teď se k dokladu nikdo nehlasí a nejsou schopni mi vysvětlit, kdo z nich mi má doklad vystavit. Tu zálohu mi prodejce odečetl z ceny auta vč. platby toho poplatku. Pokud vezmu fakturu za auto, tak nedoplatek, na který si beru úvěr, má nižší než jistinu úvěru o ten poplatek, na který mám pouze nějakou zálohovou fakturu-předpis poplatku. Prodejce také doslat zaplaceno o ten poplatek méně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 1. 2008 13:00
Jak je to s poplatek za sepsání smlouvy na úvěr? Kdo má vystavit konečný daňový doklad na poplatek leasingovka nebo prodejce?
Mám pouze předpis poplatku, na kterém je napsánou, že se nejedná o daňový doklad a je to nazvané jako záloha na poplatek, který je vystaven leasingovkou. Jistina úvěru je v hodnotě doplatku auta (částka faktury) + tento poplatek, ale nikdo mi nechce na tento poplatek vystavit daňový doklad.