Nákup auta na úvěr od leasingovky

• (neregistrovaný)

18. 1. 2008 13:00

Jak je to s poplatek za sepsání smlouvy na úvěr? Kdo má vystavit konečný daňový doklad na poplatek leasingovka nebo prodejce?

Mám pouze předpis poplatku, na kterém je napsánou, že se nejedná o daňový doklad a je to nazvané jako záloha na poplatek, který je vystaven leasingovkou. Jistina úvěru je v hodnotě doplatku auta (částka faktury) + tento poplatek, ale nikdo mi nechce na tento poplatek vystavit daňový doklad.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2008 13:48

mama (neregistrovaný)

Re: Nákup auta na úvěr od leasingovky
      Doklad bych vyžadovala na tom, komu jsem zaplatila peníze. Ve vašem případě jak jsem pochopila na leasingové společnosti.

• 18. 1. 2008 13:56

vera (neregistrovaný)

brali jsme auto na úvěr přes leasingovku a fa máme od prodejce

• 18. 1. 2008 14:00

Míla (neregistrovaný)

Peníze na ten poplatek se zaplatily u prodejce při úhradě akontace (zálohy na auta) a teď se k dokladu nikdo nehlasí a nejsou schopni mi vysvětlit, kdo z nich mi má doklad vystavit. Tu zálohu mi prodejce odečetl z ceny auta vč. platby toho poplatku. Pokud vezmu fakturu za auto, tak nedoplatek, na který si beru úvěr, má nižší než jistinu úvěru o ten poplatek, na který mám pouze nějakou zálohovou fakturu-předpis poplatku. Prodejce také doslat zaplaceno o ten poplatek méně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).