Re: zaměstnanec z Ukrajiny a RZ daní
RZ 2007 ano, pokud doloží příjmy z ČR od 1.1.07 do 1.4.07 nebo požaduji prohlášení, že neměl příjmy v ČR za toto období, pokud student zde, pak slevu na studenta také ano, tudíž potvrzení o studiu. Mám Němce nerezidenty,nechci nic zvláštního, jen,že neměli příjmy v ČR za období, než k nám nastoupili, po RZ jim vydám potvrzení o zdanitelných příjmech 2007 a oni jsou povinni (jelikož měli příjem než k nám nastoupili v SRN) si podat v SRN přiznání a zdanit celosvětové příjmy v zemi bydliště.
Od 1.1.08 mu nemůžete poskytnout základní měsíční slevu, na studenta ano, ale chystá se v uplatňování měsíčních slev na dani pro nerezidenty změna, posílám link, na co jsem odpovídala, možná z toho něco budete moci použít
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=395057
Re: zaměstnanec z Ukrajiny a RZ daní
pokud si troufnete posoudit sama, zda je rezident či nerezident ? Já osobně bych požadovala potvrzení z FÚ o daňovém domicilu, bude dokládat správci daně, že zde má stálý byt, středisko osobních zájmů atd. A až kdyby mi donesl DD, pak bych mu slevu dávala. Jinak do 3. čtení už jde novela, která by měla nerezidentům opět přiznávat základní měsíční slevu stejně tak, jak platilo do 31.12.07, pokud to projde, slevu nerezidentovi by bylo možné poprvé poskytnout ze srpnových mezd 08. Ovšem, pokud ještě nevymyslí něco jiného, kdy by se dalo uplatnit dříve, necháme se překvapit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 1. 2008 13:27
Dobrý den,
2.4.2007 nastoupil zaměstnanec z Ukrajiny jako tlumočník. 1-3/2007 statut studenta. Národnost Ukrajinská, trvalé bydliště Ukrajina, v ČR přechodné. Pracovní povolení od 2.4.2007-1.4.2008. Jiné příjmy nemá. V roce 2007 mu byla dávána měsíčně sleva na poplatníka.
1) Můžu mu udělat RZ daní a jaké doklady potřebuji ? A co ten student?
2) Od 1.1.2008 dává se mu sleva 2070 nebo ne? někde jsem četla, že cizincům jen student...
děkuji