Rozdíl závěrky účetnictví u FO a PO ??

• (neregistrovaný)

18. 1. 2008 15:26

Je rozdíl mezi základem daně při vedení "účetnictví" u právnické či fyzické osoby??
    Obě časově rozlišují náklady a výnosy??
    Pro obě platí že výnosy minus náklady = základ daně??
    Omráčil mne názor, že fyzická osoba tento základ daně (úč.600 - úč.500) upravuje o nezaplacené faktury (jak přijaté,tak vydané)
    To by ale pozbýval smysl rozdíl mezi DE a PÚ?
    Prosím nemám zkušenosti s PÚ u fyz.osoby a letos mě čeká daňové přiznání....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 1. 2008 16:53

Vladík (neregistrovaný)

Re: Rozdíl závěrky účetnictví u FO a PO
      A proč prosím vás by měla něco takového dělat? Vždyť ty nezaplacené už má také v HV v účetnictví a tedy je zdaňuje...

• 18. 1. 2008 17:41

karla (neregistrovaný)

Re: Rozdíl závěrky účetnictví u FO a PO
      No právě,taky jsem opáčila,že pokud nezaplacenými fatkurami (přijatými či vydanými) chce zvyšovat HV resp. základ k dani z příjmu, tak to potom pozbývá smyslu podvojného účetnictví,ale daná osoba si za svým stála.Když jsem se zeptala a kterých faktur se to jako týká jen těch z daného roku nebo i těch z minulých let a jak to zohlední v DP při případném uhrazení v následujích letech,na to už mi nedokázala odpovědět. Doufám, že to je tedy hloupost a fyzická osoba zdaňuje, stejně jako právnická, rozdíl mezi výnosy a náklady. Nemám zkušenosti tak jsem potřebovala potvrdit, že můj názor je ten správný.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).