Re: Rozdíl závěrky účetnictví u FO a PO
No právě,taky jsem opáčila,že pokud nezaplacenými fatkurami (přijatými či vydanými) chce zvyšovat HV resp. základ k dani z příjmu, tak to potom pozbývá smyslu podvojného účetnictví,ale daná osoba si za svým stála.Když jsem se zeptala a kterých faktur se to jako týká jen těch z daného roku nebo i těch z minulých let a jak to zohlední v DP při případném uhrazení v následujích letech,na to už mi nedokázala odpovědět. Doufám, že to je tedy hloupost a fyzická osoba zdaňuje, stejně jako právnická, rozdíl mezi výnosy a náklady. Nemám zkušenosti tak jsem potřebovala potvrdit, že můj názor je ten správný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 1. 2008 15:26
Je rozdíl mezi základem daně při vedení "účetnictví" u právnické či fyzické osoby??
Obě časově rozlišují náklady a výnosy??
Pro obě platí že výnosy minus náklady = základ daně??
Omráčil mne názor, že fyzická osoba tento základ daně (úč.600 - úč.500) upravuje o nezaplacené faktury (jak přijaté,tak vydané)
To by ale pozbýval smysl rozdíl mezi DE a PÚ?
Prosím nemám zkušenosti s PÚ u fyz.osoby a letos mě čeká daňové přiznání....