Nemocenské

• (neregistrovaný)

19. 1. 2008 13:00

Dobrý den, jsem v prac.neschopnosti v ochranné lhůtě(rizikové těhotenství),bývalý zaměstnavatel(resp.jeho externí účetní firma) mi špatně vypočítala nemocenské dávky za měsíc listopad(jen za dobu od hospitalizace a ne za neschopnost po celý měsíc), za měsíc prosinec mi pak nevyplatili žádné dávky, i když moje prac.neschopnost trvá a já jsem jim všechny potřebné doklady(neschopenku i tzv.lístky na peníze) poslala doporučeně poštou a včas.Kam se mám obrátit, abych dostala, co mi patří?Jedná se o pražskou firmu s více než 25 zaměstnanci.Mám 2 děti a nemohu si dovolit být další měsíc bez peněz.Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 1. 2008 13:12

mmmm (neregistrovaný)

Re: Nemocenské
      Když má firma více jak 25 zaměstnanců, tak vše zpracovává její mzdová účetní - takže zajít nebo zavolat účetní a pokud rozhovor nebude úspěšný, tak jít přímo za vedoucím firmy a sním řešit tento problém

• 19. 1. 2008 13:35

Romča (neregistrovaný)

Už jsem to řešila právě minulý měsíc a výsledek je ten, že mi peníze za špatně vypočtenou nemocenskou nedoplatili a za další měsíc neschopnosti mi nevyplatili ani korunu.Peníze opravdu potřebujeme, nejen na jídlo, ale i ostatní(nájem, půjčky atd.).Kam se tedy obrátit?Děkuji.

• 19. 1. 2008 15:44

Jiřka (neregistrovaný)

A prověřili to a uznali, že je chyba na jejich straně? Počítají a vyplácí nemocenské dávky oni nebo sociálka? (někdy je vyplácí sociálka, i když firma má o něco víc než 25 zaměstnanců). Pokud sociálka, zavolejte tam - na oddělení nemocenských dávek zaměstnanců malých firem. Pokud je míváte na výplatním lístku, což znamená že je vyplácí zaměstnavatel, stěžujte si jak u něj tak u té externí firmy, která pro něj pracuje a chtějte vysvětlení, proč nemáte zaplaceno. Třeba Vám zaměstnavatel do doby, než se to vyřeší, poskytne zálohu.Já myslím, že v tom bude ještě nějaký jiný háček, než že jen zapomněli.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).