Re: Nemocenské
Už jsem to řešila právě minulý měsíc a výsledek je ten, že mi peníze za špatně vypočtenou nemocenskou nedoplatili a za další měsíc neschopnosti mi nevyplatili ani korunu.Peníze opravdu potřebujeme, nejen na jídlo, ale i ostatní(nájem, půjčky atd.).Kam se tedy obrátit?Děkuji.
Re: Nemocenské
A prověřili to a uznali, že je chyba na jejich straně? Počítají a vyplácí nemocenské dávky oni nebo sociálka? (někdy je vyplácí sociálka, i když firma má o něco víc než 25 zaměstnanců). Pokud sociálka, zavolejte tam - na oddělení nemocenských dávek zaměstnanců malých firem. Pokud je míváte na výplatním lístku, což znamená že je vyplácí zaměstnavatel, stěžujte si jak u něj tak u té externí firmy, která pro něj pracuje a chtějte vysvětlení, proč nemáte zaplaceno. Třeba Vám zaměstnavatel do doby, než se to vyřeší, poskytne zálohu.Já myslím, že v tom bude ještě nějaký jiný háček, než že jen zapomněli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 1. 2008 13:00
Dobrý den, jsem v prac.neschopnosti v ochranné lhůtě(rizikové těhotenství),bývalý zaměstnavatel(resp.jeho externí účetní firma) mi špatně vypočítala nemocenské dávky za měsíc listopad(jen za dobu od hospitalizace a ne za neschopnost po celý měsíc), za měsíc prosinec mi pak nevyplatili žádné dávky, i když moje prac.neschopnost trvá a já jsem jim všechny potřebné doklady(neschopenku i tzv.lístky na peníze) poslala doporučeně poštou a včas.Kam se mám obrátit, abych dostala, co mi patří?Jedná se o pražskou firmu s více než 25 zaměstnanci.Mám 2 děti a nemohu si dovolit být další měsíc bez peněz.Děkuji.