Vyúč.daní zaměstnancům

• (neregistrovaný)

19. 1. 2008 14:25

ahoj,už mi to nemyslí,dělám vyúčtování daní zaměstnancům a u jednoho vychází nedoplatek,přišel k nám v červenci a oba zaměstnavatelé mu uplatnili slevu na daně,ten se vracet FÚ nemusí,mám to dobře?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 1. 2008 20:27

J (neregistrovaný)

Re: vyúč.daní zaměstnancům
      No dobře to nemáte. V červenci jste neměla uplatňovat odpočet, když přišel v průběhu měsíce. Musíte to opravit nebo budete mít nedoplatek na dani.

• 20. 1. 2008 8:47

Jana (neregistrovaný)

Hm jenže on mi dal potvrzení až teď a k nám nastoupil 10,takže spíš tu slevu neměl uplatnit předešlý zaměstnavatel,takže bude asi lepší,když si o vyúčtování nepožádá,co s tím,přeci nebudu opravovat daně od července?Díky

• 20. 1. 2008 16:30

J (neregistrovaný)

Když vám předložil doklady až teď ,na základě čeho jste mu tedy uplatnula odpočet? Podepsal u vás prohlášení a v něm uvedl, že současně neuplatňuje odpočet za uvedený měsíc u jiného zaměstnavatele? jestli ano, tak potom je chyba na jeho straně, ale to neznamená, že to není špatně. Prostě nemůže mít v jednom měsíci odpočet dvakrát. Když to neopravíte, stejně na to při kontrole přijdou a budete ten nedoplatek muset zaplatit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).