Re: odměna hospodářky odborové organizac
1/ ne, ne
2/ ne, přihlásit se na ZP od 1.1.
3/ 600 hrubá, 654 ke zdanění 15 % srážkovou
mzda: 600 - daň (ta výše uvedená) - Zp (za zaměstn.ze 600), zaměstnavatel 9% ze 600
4/ ne, viz stránky vzp - všeobecné informace,aktuality-změny v platbě zp
Re: odměna hospodářky odborové organizac
Děkuji. Za odborovou org. odvedu tudíž opět 15% zál. daň. Až budu dělat daň. přiznání za letošní rok 2008, zůstane vše stejné jako za rok 2007???? Předpokládám, že ano.
Mám ještě dotaz. Pokud bude uzavřena dohoda o provedení práce, musím potom já jako osoba na tyto odměny(budou do výše Kč 5000,-/měsíc) podávat daň. přiznání nebo ne????
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 1. 2008 16:03
Jsem hospodářkou malé odbor. organizace(žádný majetek). Pobírám odměnu na základě zvolení(žádná smlouva nic podobného). Odměna je určena ve výši 3% z členských příspěvků(nepřesahuje částku Kč 5000,-/měsíc). Dříve jsem odváděla pouze FÚ srážkovou daň ve výši 15% a vyplatila si odměnu(neplatila jsem zdrav. ani soc. pojištění a odměna se nezahrnovala do daň. přiznání). Od 1.1.2008 musím(pokud se domnívám správně) odvádět zdrav. pojištění ve výši 9% za zaměstnavatele a 4,5% jako zaměstnanec.
1) Musím odvádět i soc. pojištění a zahrnout odměnu do daň. přiznání za rok 2008??
2) Jak je to s odměnou za měsíc 11 a 12/07(odměna byla vyplácena za dva měsíce). Musím již odvést zdrav. pojištění či nikoliv?
3) Prosím o uvedení postupu výpočtu(od roku 2008) v případě, že členské příspěvky jsou přibližně ve výši Kč 20000,-/měsíc.
4) Je nějaká šance, že by se mě novinky netýkali, že bych mohla postupovat jako v minulých letech.