Re: Nemoc v nepřetržitém provozu
Děkuji Jano, myslím, že máte pravdu. Jestliže to dobře chápu, tak od pondělí by mohla být nemoc napsána jen v případě, že bych na noční z Ne na Po už nenastoupil, v tom případě by nemoc mohla být napsána od lékaře zpětně už od neděle, protože bych byl naposledy v práci v So na ranní.
No, otázka je, která směna je první v týdnu, ale obecně je nedělní noční ještě směna za neděli a ne za pondělí. Neschopenku od pondělí, protože také byste mohl mít v pondělí noční směnu.
Toť zase můj názor. U mě v provozu se noční 12 počítá do toho dne kdy proběhne a do toho měsíce který končí.
U nás se posuzuje pro mzdové účely začátek dne od 6.00 a konči v 6.00 (obsáhne dvě dvanáctihodinové směny ranní a noční). Nedělní noční, která skončí v 6.00 v Po se považuje tedy za odpracovanou v Ne a po noční následují dvě volna v Po a Út. (v po tedy další noční nenásleduje). Myslím ale, že pro účely nemoci se den posuzuje od 00.00 do 24.00 bez ohledu na stanovení první směny v týdnu pro účely odměňování a tedy Jana má podle mého názoru pravdu.
Petře správně. bohužel nemoc se počítá od 00 hod. do 24 hod.důležitý je konec směny a další směna. Pokud končíte ráno v 6 a další směna ten den již není, tak počátek PN až další den, protože již v pondělí máte odpracovano. Pozor v letošním roce na karenční dobu 3 dnů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 1. 2008 11:06
Pracuji v nepřetržitém provozu, v Ne mám 12 hod. noční směnu od 18.00 do Po 6.00. V Po po této směně půjdu k lékaři a asi na nemocenskou. Od kterého data může být od lékaře určen začátek nemocenské? V Po a Út mám podle harmonogramu volné dny, ve St. ranní směnu.
Děkuji za odpověď.