Výpočet daně a daň.zvýhodnění za2007

• (neregistrovaný)

20. 1. 2008 16:38

Dobrý den,
    jsem mzdov. účet. začátečnice. Prosím proto o radu na několik otázek:
    1)Pokud mi zaměstnanec přinese potvrzení na penzijko za rok 2007(bude mít Roční zúčtování ve firmě), opíše částku z potvrzení do prohlášení a já mu ji pak odečtu od základu daně. Pokud bude penzijko uplatňovat nově, budu od něho vyžadovat i smlouvu o penzijku. Takžeod něho potřebuji potvrzení a kopii smlouvy. Pochopila jsem to dobře že?

2) Zaměstnanec mi donesl 3 doklady o odběru krve (tedy 6000 odečtu ze základu? Jaký je horní limit u darů?

3) Pokud má někdo penzijko i sou. životní. Nebo uplatňuje li více nezdanitelných částek najednou, ovlivňují se nějak mezi sebou jejich max. výše?

4)Zaměstnanec chce uplatnit úroky z úvěru. Donesl potvrzení od ČMSP. Pokud se jedná o rozestavěný rodinný dům, budu od něho vyžadovat toto potvrzení + kopii stavebního povolení, že?

5) Od loňského roku se v této oblasti změnilo jen to, že jsou nezdanitelné částky rozšířené o kolonku vzdělání (částky za vykonnané zkoušky)?

Moc moc moc děkuji za každou radu, nejsem si totiž jistá.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 1. 2008 16:49

katka (neregistrovaný)

Re: výpočet daně a daň.zvýhodnění za2007
      A je vůbec zaměstnavatel povinnen uplatnit zaměstnancům na jejich žádost při ročním zúčtování nezdanitelné částky?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).