Re: OSVČ od 1.10. x plátce DPH od 1.11.
* Až rok zpětně se dá uplatnit majetek do DPH. Sepíšete majetek, který jste nakoupila před 1.11.07 a udělate inventuru (NC + DPH = Celková cena). Pouze DPH zapíšete do přiznání daně z přidané hodnoty na řádku změna režimu . A to samé rovněž se zbožím (pokud máte - nenapsala jste v čem podnikáte).
Re: OSVČ od 1.10. x plátce DPH od 1.11.
Až tak prosté to není. V každém případě musíte mít k dispozici daňový doklad vystavený plátcem. DPH při změně režimu můžete uplatnit z hmotného majetku a ze zásob. Tedy ne z drobného majetku, který není zásobou, protože už ho využíváte. Předpokládám, že notebook jste začala používat už v říjnu a že jeho cena byla do 40k.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 1. 2008 18:39
Dobrý dne, potřebovala bych poradit s pro mě zapeklitou situací. Jako OSVČ jsem začala podnikat 1.10.07, k DPH jsem se dobrovolně registrovala 1.11.07.Potřebovala bych vědět, jestli mám v přiznání zohlednit všechny doklady zahrnuté do podnikání, nebo pouze ty, které mají DUZP od 1.11.07. Pokud pouze ty od 1.11. nemohu tedy odpočítat dph k notebooku, který jsem si koupila v záři za účelem podnikání? Děkuji za odpověď