Re: Zaměstnávání Slováků
Dobrý den,
jestli Vám mohu radit, neuplatňujte slevu na poplatníka u slováků (nevíte jestli se v příštím měsíci nerozhodnout ukončit pracovní poměr a tím pádem by jim nárok na slevu nevznikl pokud by nepracovali nadále v ČR) raději slevu tedy nedávejte a když bude celý rok v ČR podá si daňové přiznání a sleva mu bude dána a daŇ vrácena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 1. 2008 7:29
Dobrý den,
zaměstnáváme několik Slováků - někteří tu mají trvalý pobyt, jiní jsou na ubytovně a rodinu mají na Slovensku. Doteď jsem všem uplatňovala slevu na poplatníka, protože nikde jinde nepracují. Teď jsem se dozvěděla, že od 1.1.08 mi musí přinést z FÚ potvrzení - Domicil, že mají alespoň 90% příjmů z ČR, aby mohli mít slevu. Je to potřeba, když to jsou letití zaměstnanci? Jak to bude s cizincem, který nastoupí během roku? Výdělky u jiných firem v ČR se do těch 90% budou načítat? Nebo jim slevu zkrátka nedám? Jsem z toho docela zmatená.
Děkuji za každou radu