Re: Daň z příjmů fyzických osob 2007
Když nemá žádné příjmy ,není nic, co by se do přiznání uvedlo. Nic nepodává.
A na základě čeho by se mělo podávat daňové přiznání osoby, která nemá vůbec žádné příjmy, ani ze závislé činnosti,ani z podnikání ani jiné např. pronájem a podobně?Což pak třeba důchodci, studenti,ženy na mateřské a rod. dovolené musejí podávat daňové přiznání? Přečtěte si § 38 g zákona o daních z příjmů.
Pan(í) J. má pravdu, zákon zní jasně a je jedno, co si říká FÚ. "Daňové přiznání je povinen podat každý, jehož roční příjmy, které jsou předmětem daně z příjmů fyzických osob, přesáhly 15 000 Kč.........atd". Takže ostatní povinni nejsou. Já bych nerozmazlovala FÚ tím, že se bude byrokratovat navíc, protože by mohl přijít nějaký dobrák-poslanec s nápadem, že by nebylo špatně to dát šmahem na všechny bez výjimky:-))
Stejně mi to vrtá hlavou.Vy jste určitě situaci nepopsala přesně.
Jestli-že se FÚ už u oné osoby nějakým způsobem angažoval-tak určitě ta dotyčná osoba musela mít s FÚ něco do činění.Napadá mně jenom situace, kdy tato osoba měla v minulosti nějaké příjmy
(podnikala) a v roce 2007 neměla žádný příjem z podnikání,proto po ní chtějí DP s nulami nebo čest.prohlášení.Vy jste ale psala, že nepodniká.Pro klid mého svědomí, napište o jakého poplatníka se vlastně jedná.V jaké souvislosti se FÚ takto vyjádřil.
Já jsem odpovídala na vámi položený, ale možná chybně formulovaný dotaz.
Připojuji se k názoru paní Ivča1 a další. Nejsou-li příjmy nad 15000Kč, přiznání nepodáváte (zvlášť, když nemáte ani ŽL). Máte-li ŽL, pro klid duše stačí zaslat na FÚ dopis, ve kterém jim sdělíte ".. Vzhledem k tomu, že jsem za zdaňovací období 2007 neměl(a) žádné zdanitelné příjmy, nepodávám daňové přiznání. " Stačí. Postupujeme takto několik let a nemáme s FÚ žádné problémy. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 1. 2008 13:27
Dobrý den,
měla bych dotaz k podání daně z příjmů fyzických osob 2007. Potřebovala bych vědět, jestli má osoba, která nebyla v roce 2007 zaměstnána, nepodnikala, nebyla vedena na úřadu práce a ani neměla jiné příjmy, povinnost podávat daňové přiznání....a jestli je tento člověk povinnen nějakou daň vůbec zaplatit....zdravotní pojištění bylo v průběhu roku placeno...