Re: sleva na dani
OT:
1. slevu na ČID můžete uplatňovat ode dne rozhodnutí
2. opravit to sice v lednové výplatě můžete,ale nebudou vám sedět měsíční výpočty a odvody.
a také roční zúčtování daně .Jsou to nepatrné částky,tak by to instituce mohli přejít.Snažila bych se alespoň to srovnat do konce 07 ,aby to nenarušilo 08 .
Opravovat 5 mezd kvůli 125 CZK to je nepříjemný.
děkuji
1.Jen ještě při ročním zúčtování mi stejně musí donést potvrzení ze sociálky že ano?
2.takže to nestačí jen neuznat tu slevu v ročním zúčtování...když jsem jí ho zkoušela počítat vrátili by ji na dani přes 1000,- Kč ale když nemá vlastně nárok na tu slevu tak bude přeplatek na dani nižší o těch 625 korun...Je to tak?
Přeplatek nebude .vy jste ponížila v tomhle případě neoprávněně daňový základ (základ pro výpočet daně) o to co jste jí uplatnila ,tudíž zřejmě jestli to dobře chápu těch 625CZK
Zkuste to.
Správně by se to mělo opravit vše a doplatit zálohu na daň na FÚ,po měsících.
Vzhledem k menší částce bych to možná riskla opravila chybu v účtu 07 jedním daňovým dokladem .(aby vám sedělo účetnictví a ročním zúčtováním )Spočítala bych si kolik dělá rozdíl a doplatila to na FÚ .Bude to malá částka jen z těch 625CZK . (dań)
Aby mi sedělo roční vyučtování za 07.
Jinak bych nic neuplatňovala pokud nemám v ruce oprávněný doklad.
Je to hrubá chyba mzdové účetní.Je to ve mzdových předpisech.
Přeji hodně štěstí při opravě
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 1. 2008 15:58
1. Jaký je rozdíl mezi PRACOVNÍ REKOMANDACí kterou nám předal zaměstnanec kde se píše že dne 19.11.2007 byl uznán částečně invalidním a SDĚLENÍM o přiznání důchodu od 28.1.2008, které nám zaslala sociálka (kvůli nemocenskému)? Od kdy jsem vlastně mohla u tohoto človíčka uplatňovat slevu na ČID? Bojím se že jsem udělala chybu když jsem mu ji poskytla již v roce 2007.
2. Od srpna jsem poskytovala slevu na ČID paní která na tuto slevu neměla nárok (k mé smůle jsem to zjistila až jsem měla odeslanou i výplatu za prosinec) můžu to opravit v lednové výplatě (jako že ji 5 x 125,- srazím jako opravu zálohové daně) nebo se to píše na nějaký tiskopis při vyúčtování daně FÚ za podnik?