Sleva na dani

• (neregistrovaný)

22. 1. 2008 15:58

1. Jaký je rozdíl mezi PRACOVNÍ REKOMANDACí kterou nám předal zaměstnanec kde se píše že dne 19.11.2007 byl uznán částečně invalidním a SDĚLENÍM o přiznání důchodu od 28.1.2008, které nám zaslala sociálka (kvůli nemocenskému)? Od kdy jsem vlastně mohla u tohoto človíčka uplatňovat slevu na ČID? Bojím se že jsem udělala chybu když jsem mu ji poskytla již v roce 2007.

2. Od srpna jsem poskytovala slevu na ČID paní která na tuto slevu neměla nárok (k mé smůle jsem to zjistila až jsem měla odeslanou i výplatu za prosinec) můžu to opravit v lednové výplatě (jako že ji 5 x 125,- srazím jako opravu zálohové daně) nebo se to píše na nějaký tiskopis při vyúčtování daně FÚ za podnik?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 1. 2008 16:44

...) (neregistrovaný)

Re: sleva na dani
      OT:
      1. slevu na ČID můžete uplatňovat ode dne rozhodnutí

2. opravit to sice v lednové výplatě můžete,ale nebudou vám sedět měsíční výpočty a odvody.
      a také roční zúčtování daně .Jsou to nepatrné částky,tak by to instituce mohli přejít.Snažila bych se alespoň to srovnat do konce 07 ,aby to nenarušilo 08 .
      Opravovat 5 mezd kvůli 125 CZK to je nepříjemný.

• 22. 1. 2008 16:59

lidi (neregistrovaný)

děkuji
      1.Jen ještě při ročním zúčtování mi stejně musí donést potvrzení ze sociálky že ano?

2.takže to nestačí jen neuznat tu slevu v ročním zúčtování...když jsem jí ho zkoušela počítat vrátili by ji na dani přes 1000,- Kč ale když nemá vlastně nárok na tu slevu tak bude přeplatek na dani nižší o těch 625 korun...Je to tak?

• 22. 1. 2008 19:23

...) (neregistrovaný)

Přeplatek nebude .vy jste ponížila v tomhle případě neoprávněně daňový základ (základ pro výpočet daně) o to co jste jí uplatnila ,tudíž zřejmě jestli to dobře chápu těch 625CZK
      Zkuste to.
      Správně by se to mělo opravit vše a doplatit zálohu na daň na FÚ,po měsících.
      Vzhledem k menší částce bych to možná riskla opravila chybu v účtu 07 jedním daňovým dokladem .(aby vám sedělo účetnictví a ročním zúčtováním )Spočítala bych si kolik dělá rozdíl a doplatila to na FÚ .Bude to malá částka jen z těch 625CZK . (dań)
      Aby mi sedělo roční vyučtování za 07.
      Jinak bych nic neuplatňovala pokud nemám v ruce oprávněný doklad.
      Je to hrubá chyba mzdové účetní.Je to ve mzdových předpisech.
      Přeji hodně štěstí při opravě

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).