Re: Mateřská
Dobrý den, jestli jste byla zaměstnaná, tak zaměstnavatel vám sdělí na kolik dní dovolené máte nárok podle odpracovaných dnů za daný rok. Dejte si žádost o čerpání řádné dovolené a jestli jste ještě nepodala, podejte si i žádost o čerpání rodičovské dovolené u svého zaměstnavatele. Jinak příjdete o nárok, aby vám zaměstnavatel držel místo. Podejte to co nejdříve.
Re: Mateřská
Zaměstnavatele byste měla požádat o čerpání rodičovské dovolené před ukončením mateřské. Myslím, že není přesně stanoveno jak dlouho před. Neviděla bych problém, když za ním nyní zajdete nyní.
Co se týká nároku na dovolenou, tak to záleží, kolik ji máte z loňska. Nárok pro rok 2008 budete mít buď za odpracované dny, tj. 1/12 za 21 odpracovaných, do kterých se počítá i dny mateřské (do 26. února) a čerpání řádné dovolené z roku 2007. Takže o rodičovskou dovolenou stačí požádat před koncem čerpání řádné dovolené. Tomu ale nebrání, abyste po skončení mateřské (26.2.) zašla na kontaktní místo a pořádála o rodičovský příspěvek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 1. 2008 12:11
Prosím, poradte mi, jsem v soucasne dobe na materske, ta mi konci v unoru 26.potom nastupuji na radnou dovolenou.Musim si uz tedkom do konce ledna pozadat o rodicovskou dovolenou? A prosim, na kolik dni dovole ne za rok 2008 budu mit narok ? Dekuji