Re: Přeprava-denní kurz ČNB???
No tedy, to je zvláštní dotaz. Pokud jsem pochopila, tak na faktuře rozepisujete položkově, řádkově nakládku/vykl. a přepravu. Jelikož je datum UZP datem ukončení přepravy nebo služby, pak v případě použití denního kurzu nemůžete postupovat jinak, než že použijete den ukončení celkové služby, tj. kurz ke dni povinnosti přiznat daň, popř. osvobození viz. §4/4 ZDPH. Jinak to ani nejde zákonně ani technicky provést. Jednotlivé položky jsou vyúčtovány v cizí měně, pak je součet v cizí měně a pak se provede přepočet na tuzemskou. Někdy je to mazec,co ? Zuzik
Re: Přeprava-denní kurz ČNB???
--
Tazatelka neuvádí, jestli má pouze sjednané ceny v měně a fakturuje v korunách, nebo jestli fakturuje v měně a přepočet kurzem ČNB uvádí pro účely DPH. Pokud je to ten první případ, může přepočítat kurzem dne nakládky, pokud si to tak smluvně ujednali, protože pak by veškeré částky na dokladu byly v korunách. Jestliže by byla faktura v měně, tak se musí pro přepočet na CZK řídit tím, co uvádí Zuzik.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 1. 2008 13:07
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zda je podstatné při fakturaci přepravy přepočet denním kurzem ČNB při nakládce nebo vykládce??
Jeden objednatel na objednávce vyžaduje denní kurz při nakládce, ostatní nic takového v objednávce nepíší. Takže já jsem usoudila, že když jednomu při nakládce, tak všem. Ovšem nejsem si jistá, zda je to správně.
Můžete mi někdo říct, jak by to tedy správně mělo být??
Děkuji