Mateřská dovolená - Prosím pomoc

• (neregistrovaný)

23. 1. 2008 13:48

Prosím moc, moc o radu. Od začátku těhotenství 12/2007 jsem na neschopence, a protože si vozím práci domů, dostávám oficiálně ještě k neschopence od zaměstnavatele odměny asi 5tis., které se mi normálně daní a já z nich odvádím soc. a zdravotní. A teď k mému dotazu, protože to vypadá, že budu muset ještě svou práci předat další osobě, tak budu tyto odměny od svého zaměstnavatele dostávat asi další čtyři měsíce tj. asi do 05/2008. Normálně mám plat kolem 20tis. hrubého. Chtěla bych se zeptat, zda se mi bude pak započítávat do období, z kterého se počítá mateřská také ty odměny a tím by se mi ta mateřská hodně pokazila, kdyby se mi počítala z období 04/2007-04/2008. Nebo se mi bude mateřská počítat z příjmů, které jsem měla před nástupem na neschopenku tj. 11/2006-11/2007? Předem děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2008 14:54

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Mateřská dovolená - Prosím pomoc
      Je-li někdo v PN, lze mu poskytnout odměnu, samozřejmě s vyhozením celého měsíce z vyloučených dob , pokud z ní je odvedeno poistné. Ale to se jedná o odměnu, která je z minulého ( minulých) období a je zúčtována právě v době prac.neschopnosti.
      Pokud ale vykonáváte klidně práci a v době PN a zaměstnavatel
      Vám za ni platí pravidelně, jedná se o porušování léč.režimu práce neschpného a jako pravidelný příjem v době nemoci to zcela jistě pravidelná kontrola OSSZ nepřehlédne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).