Re: část zboží pro vlastní potřebu, co D
Nezlobte se, ale nějak mě to nedošlo. Zkuste to napsat v cifrách, tak jako já.
jedná se mi o toto
podnikatel má prodejnu elektro, v září nakoupil jako zboží kameru za 100 + 19 DPH, takže v září nárokoval toto DPH. tuto kameru si v prosinci jako kdyby koupil sám sobě, jestli se tedy může tato prodejní cna pro něj rovnat nákupní, nebo jestli si ji musí "koupit" za cenu obvyklou , tedy prodejní.
děkuji
nemyslím si, že prodejní cena je cena stálá, s touto cenou se může přeci hýbat, právě proto to posunu na konec tohoto roku, do té doby máme toto zboží na skladě a proč by si nemohl podnikatel "koupit" zboží u sebe? cena bude vyšší než nákupní
OT
a mimochodem, jedná se o částku cca 6000.
věřím že jste znalý v oboru, nicméně věta typu-vpadly jsme mezi lotry-asi není příliš na místě, takže to je spíše o vašem charakteru. nejde přece o aroganci. chtěla jsem to mít v pořádku
hezký den
Vážená paní Vero,
Pokud jste vztáhla to rčení na sebe, pak mě to velmi mrzí a velice, velice se omlouvám. Vy to chcete mít v pořádku, to je normální. Nenormální je, že účetní, aby to měl v pořádku, musi hledat, vymýšlet, ptát se, jen proto, aby plnil různé žádosti, směřující k úspoře na daních ve výši, která žadateli nepodlomí životní úroveň.
Líbí se mi např. i to, že při maléru to prostě blbě zaúčtoval účetní.
Ještě jednou - prosím omluvte mne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 1. 2008 16:09
pokud podnikatel DE, FO, DPH, část svého zboží, u kterého nárokoval DPH převede do své spotřeby, z jaké částky vrací DPH, z nákupní ceny nebo z ceny obvyklé /prodejní/?
děkuji