Opět KONTOKORENT v PÚ

• (neregistrovaný)

23. 1. 2008 16:49

prosím ještě jednou vysvětlit tuhle příšernost - polopatě pro mne. Vedeme PÚ. Kontokorent jsme zřizovali v roce 2006 u ČSOB (k 31.12.2006 mi souhlasil stav BÚ, ale nepromítal se mi tam ten kontokorent) . V polovině 2007 jsme kontokorent navyšovaly. Jak účtovat - co by se kde mělo objevit v rozvaze. Strašně moc děkuji za trpělivost

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2008 21:21

xxl (neregistrovaný)

Re: Opět KONTOKORENT v PÚ
      Nebojte se kontokorentního účtu. Uzavřeli jste s bankou smlouvu, že váš běžný účet se změní na kontokorentní. To znamená, že až do určité smluvené částky můžete čerpání "přetáhnout", takže se váš běžný účet dostane do minusu. Tím pádem se stane, že zůstatek bankovního účtu nebude na str. MD ale na straně DAL. Vy jenom pečlivě zapisujete pohyby dle výpisu, o ostatní se už postará banka. To ostatní spočívá v tom, že banka na svém SW bude počítat každý den úrok ze zůstatku - pokud tam budete mít peníze, tak máte úrok výnosový, pokud tam budete mít dluh, tak budete mít úrok (samozřejmě vyšší) nákladový. A to je vše. V rozvaze se vám objeví normálně zůstatek účtu (jednoho, ne dvou) podle výpisu.
      Pokud jde o inteligentní vysvětlení najdete ho:
      http://www.svetuveru.cz/index.php?page=kontokorentniucet.

P.S. když už radím: kdybyste např. do GOOGLE napsala slova kontokorentní účet, dostala byste se na tu uvedenou adresu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).