Re: DE - kontokorent,prosíííím.
Když existovalo jednoduché účetnictví, tyto případy řešil sloupec "průběžné položky", tedy to co je v podv.účetnictví účet 261. Když byl pohyb z pokladny na bankovní účet, účtovalo se pokladna výdej, průběžné položky příjem. A hned se zapsalo průběžné položky výdej a bankovní účet příjem. Když se potom oba sloupce průběžných položek sečetly, musily být oba součty stejné, pokud nebyly - hledala se chyba. Pokuste se "vpašovat" mezi pokladnu a bankovní účty tyto dva sloupce a budete mít velmi dobrý přehled o všech fin. pohybech.
Re: Pro ANONYM!!
Paní kolegyně, já jsem Vám uvedl postup pro DE pod zn. xxl. Ještě bych k tomu dřívějšímu dodal - ty dva sloupce průběžných položek samozřejmě používejte i pro pohyby mezi dvěma nebo třeba i více bankovními účty.
Pokud jste se k mým předchozím řečem dostala, tak sem napište
jen slovo četla, nebo tak. Zdravím.
Re: Pro ANONYM!!
Děkuji všem, jste zlatíčka.xxl děkuji a četla jsem :-)).
Jinak já mám praxi v účetnictví a DE nemám tolik v kůži. Budu to řešit přes průběžné položky,ale ty pro ten kontokorent jsem si vytvořila nové a označila KONTOKORENT.Hezký zbytek večera a hodně sil, budeme je do DP potřebovat.Lenka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 1. 2008 19:20
Dobrý večer,jak budu účtovat:
1.Z běžného účtu odešla splátka na kontokorentní účet
2.Na kontokorent přišla splátka kontokorentu
a zase opačně na běžný účet přišly peníze z kontokorentu a na kontokorentu je výdej této částky.
Jedná se o DE.Děkuji