Výpočet mezd

• (neregistrovaný)

23. 1. 2008 19:31

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Od září máme novou zaměstnankyni. Do 10.9. pracovala ve staré firmě. V září bylo 20 pracovních dnů. Z toho 6 dní pracovala ve staré firmě a 14 dní už u nás. Připravuji jí roční vyúčtování DZP. Dostala jsem ze staré firmy přehled o příjmech a nějak mě to nesedělo. Dnes mě poslali podrobnější rozpis a nevím, jak počítali mzdu v září.
    Jejich výpočty: hrubá mzda 5504 zdrav. poj. 585 soc. poj. 441 základ daně 4478 daň 540 sleva na daňi 540 čistý příjem 4478.

Nevím, proč je zdrav. poj. 585? Sleva na daňi je přece vždycky 600 i když daň je nižší, ne?

Prosím o radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2008 19:53

xy (neregistrovaný)

Re: Výpočet mezd
      nevím, proč počítali ZP 585 Kč (vypadá to, že měla nějaký den neplac. volna nebo neomluvené absence? - to by potom platila celých 13,5% ZP za tyto kal. dny)
      v září nemohla využít celou slevu na poplatníka 600 Kč, protože daň je nižší
      v září měla zaměstnankyně u předchozího zaměstnavatele podepsané daň.prohl. - tam uplatnila slevu na poplatníka, u Vás ho mohla také podepsat, ale slevu na poplatníka uplatnila až od října
      pokud je nesrovnalost ve výpočtu mezd od předchozího zaměstnavatele, potom zaměstnanci vydejte potvrzení o zdanitelných příjmech - ať podá daň.př. na FÚ sám (nejste povinna za jiné mzdové účetní srovnávat jejich chyby)

• 24. 1. 2008 9:19

Líba (neregistrovaný)

Vypadá to, že ji měli v evidenci až do konce září, ZP vychází jako doplatek do minima. Buď to měli chybně nastavené v počítači, pak bych to neřešila a RZD bych klidně udělala, nebo skutečně její předešlý PP skončil v době, kdy už pracovala u vás, pak by to byl souběh a nechala bych ji udělat si DP. Překontrolujte zápočtový list, jaký má datum ukončení PP.

• 24. 1. 2008 11:42

Šárka (neregistrovaný)

Na zápočtovém listu i na podrobném rozpisu příjmů je všude uvedeno výstup 10.9.07. Neplacené volno neměla. Nakonec jsem tedy udělala chybu i já, protože já jsem jí v září odečetla slevu na poplatníka 600,-. Zdravotní pojištění má špatně, ale to já řešit nemusím. Nesrovnalosti ohledně slevy na poplatníka vyřeším, když jí udělám to roční zúčtování. Děkuji za pomoc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).