Re: Konsignační sklad zboží v Německu :-
Zkušenost s konsignačním skladem mimo území ČR nemám, v ČR ano. Jestli si to dobře vykládám, vy máte sklad svého zboží mimo republiku. Položky v tomto skladu vedete sice odděleně, ale stále jako svůj majetek. (Že by bylo zboží nebo materiál v celním skladu, neuvádiíte.) Jednou za určité období (dle smlouvy) vám protistrana oznámí spotřebované položky a vaše firma je vyfakturuje. Je-li to tak, pak jde o běžný prodej do EU, plátci DPH bez daně (dopočítá si ji sám), neplátci s daní.
A Váš názor? (není to třeba bl....?)(stačilo by je, není)
Re: Konsignační sklad zboží v Německu :-
No, podle mě to bude složitější - podle mnou zatím zjištěných informací tam nejdříve půjde pouze o přemístění zboží a pak teprve prodej - jenže už na území Německa a tedy bude docházet k ekonomické činnosti mimo ČR a snad by i hrozilo stát se plátcem v Německu. Ale bohužel nevím, jestli to dobře chápu a není mi to zcela jasné - právě proto sháním někoho, kdo to dělá v praxi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 1. 2008 8:38
Dobrý den, už dlouho a neúspěšně pátrám po informacích, jak účetně a daňově (hlavně DPH) řešit konsignační sklad v EU.Nemáte s tím někdo ,prosím, zkušenosti a nemohl byste mi poradit?? Děkuji