Postup pro vyřízení ŽL bez CRM

• (neregistrovaný)

24. 1. 2008 8:46

Bohužel, české úřady opět nezklamaly, takže jsem včera při vyřizování živnostenského listu na "Censtrálním registračním místě" narazil na klasický nešvar (úřednicím přibyla práce a proto to bojkotují tím, že neporadí prakticky nic a neuvěřitelně se diví, že jste chtěl radu právě od nich a nepřečetl si veškeré zákony, novely zákonů a podobně...) a využít CRM nebylo možné. Proto jsem zažádal o vydání živnostenského listu a zbytek si budu muset oběhat postaru.
    Protože jsem opravdu doufal v rady na ŽL, kde mě striktně odmítli, jal jsem se hledat informace na internetu. Bohužel informace k zřizování ŽL jsem našel ve dvou variantách: Buď všichni odkazovali na CRM (které v mém případě nefunguje), nebo návody z let 2002-2005 (což mám zase strach, že byly určitě nějaké změny).
    Takže: Nevíte někde o nějakém pěkném popsání co a kde udělat při zřizování živností? Pochopil jsem to zatím tak, že jsem si o ŽL zažádal, ten budu mít v nejbližší době vyřízen, s tímto ŽL se půjdu registrovat na Finanční úřad, zdravotní pojišťovnu a správu sociálního zabezpečení? Doufám, že tam narazím na lidi, kteří poradí co vyplnit :o/. Zapoměl jsem na něco? Pochopil jsem to úplně blbě?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).