Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 1. 2008 8:46
Bohužel, české úřady opět nezklamaly, takže jsem včera při vyřizování živnostenského listu na "Censtrálním registračním místě" narazil na klasický nešvar (úřednicím přibyla práce a proto to bojkotují tím, že neporadí prakticky nic a neuvěřitelně se diví, že jste chtěl radu právě od nich a nepřečetl si veškeré zákony, novely zákonů a podobně...) a využít CRM nebylo možné. Proto jsem zažádal o vydání živnostenského listu a zbytek si budu muset oběhat postaru.
Protože jsem opravdu doufal v rady na ŽL, kde mě striktně odmítli, jal jsem se hledat informace na internetu. Bohužel informace k zřizování ŽL jsem našel ve dvou variantách: Buď všichni odkazovali na CRM (které v mém případě nefunguje), nebo návody z let 2002-2005 (což mám zase strach, že byly určitě nějaké změny).
Takže: Nevíte někde o nějakém pěkném popsání co a kde udělat při zřizování živností? Pochopil jsem to zatím tak, že jsem si o ŽL zažádal, ten budu mít v nejbližší době vyřízen, s tímto ŽL se půjdu registrovat na Finanční úřad, zdravotní pojišťovnu a správu sociálního zabezpečení? Doufám, že tam narazím na lidi, kteří poradí co vyplnit :o/. Zapoměl jsem na něco? Pochopil jsem to úplně blbě?