Re: poplatek u lékaře-zaměstnanec
Zkuste mu to vysvětlit tak, že pokud by přinesl od lékařky potvrzení o vyžadované prohlídce s uvedením částky, tak můžete proplatit. Pokud si ale přinesl účtenku za 30 Kč regulační poplatek, jedna se o poplatek za úkony lékařky související s jeho onemocněním, který si hradí sám, protože toto vyšetření lékařka zařadila do vyšetření, které se hradí z veřejné zdravotní péče a nemůže ho tedy hradit podnik.
díky, za to že je marod my nemůžeme. pokud mi to šéf dovolí proplatit, dám to nedaňově. S chlapem se nedomluvím, je trošku jednodušší a tohle je nad jeho možnosti (rukama je zručný,je pracovitý, ale...) no co už teď. Taky jsem si to myslela, ale říkala jsem si, co kdyby byla cestička...
Já bych ještě zavolala lékařce a zeptala bych se, jak si vlastně to vyšetření vyúčtovala. Oan přece jednu prohlídku nemůže účtovat dvakrát - jednou firmě za 200 Kč a podruhé pojišťovně. Protože pokud tu prohlídku dá k úhradě Vám za 200 Kč, neměla chtít po něm 30 Kč. Pokud ji dá kúhradě pojišťovně, pak na něm sice oprávněně vyinkasovala 30 Kč, ale pak už nemůže chtít 200 Kč po firmě. Těch 30 Kč každopádně nemůžete dát do nákladů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 1. 2008 10:15
Prosím o radu: Vyslali jsme 3 chlapy z výroby na prohlídku k lékaři, protože budou jezdit na druhý závod, který jede na 3 směny, zda jsou zdraví a mohou takhle pracovat. 2 se vrátili s potrvzením na 200 Kč a papírem, že ano. Ten 3 ale bohužel ne - doktorka mu něco našla, a místo potvrzení mu dala neschopenku a účtenku na 30 Kč. Jenže on to teď chce proplatit, protože sám o sobě by tam nešel - vyslali jsme ho my. Že mu cosi našla, je věc druhá. Co já teď s tím - můžu to proplatit a dát do daňových nákladů? Ty 200Kč, to je jasný. Ale co těch jeho 30 ? obávám se, že se do podobné situace dostanu ještě víckrát, tak ať vím, jak to dlouhodobě řešit. Děkuji za rady