Přijatá fa a účtování

• (neregistrovaný)

24. 1. 2008 11:07

Dobrý den, prosila bych o pomoc s přijatou Fakturou za odtah auta.Fa je vystavená na naši společnost, takže si mohu uplatnit dph. Platit jí ale nubudeme, protože ji hradí pojišťovna. Pojišťovna nás požádala o vrácení dph, to jsme učinili.
    Teť ale nevím jak to zaúčtovat.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 1. 2008 13:38

vanda (neregistrovaný)

Re: Přijatá fa a účtování
      Vy musíte zaplatit i DPH a odečtete si ji na vstupu a zaúčtujete na účet DPH.Jelikož jste plátci DPH tak si tím snížíte odvod. DPH zaúčtujete na účet DPH. Protože pojišťovna plní vždy bez DPH vůči poškozenému, který je plátce DPH.

• 24. 1. 2008 14:07

xy (neregistrovaný)

Mohla by jste mi to prosím vysvětlit úplně po lopatě? Je správně když mám v eviídenci PFA fa, kterou nám zaslala odtahovka a uplatním si na ní DPH?
      A co dál s tím, že jsme dph uhradili z účtu pojišťovně? Nevím jak to dostat do evidence?
      Moc děkuju.

• 24. 1. 2008 16:24

hela (neregistrovaný)

Faktura odtahovky - ZD do daň. výdajů, DPH uplatnit vůči FÚ

A)Vyúčtování pojišťovny - celá do daň. příjmů(předpokládám, že vám uhradila plnění za odtahovku včetně DPH - protože po vás chtěla DPH vrátit)
      Platba DPH pojišťovně - celá do daňových výdajů

B)Vyúčtování pojišťovny - rozdělit na daňové (ZD) a nedaňové (částka DPH vrácená pojišťovně) příjmy
      Platba DPH pojišťovně - ostatní nedaňový výdaj

snad je to srozumitelné :)

• 24. 1. 2008 16:34

xy (neregistrovaný)

Vedeme PU a pojišťovna hradila přímo odtahovce a né nám.
      My jsme dostali fa od odtahovky, kterou jsme ale neplatili. Proto jsem se do toho tak zamotala

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).