Pište normálně, ne hůlkovým písmem!
Prosím pište nadpisy i příspěvky normálně, nikoliv hůlkovým písmem! Hůlkové písmo je hůře čitelné a na internetu se považuje za křik a nevychovanost, viz např. http://www.emag.cz/netiketa/ nebo http://adasek.cz/netiketa.htm
Děkujeme za pochopení ;-)
Re: Přívěsný vozík - SLEVA SILNIČNÍ DAŇ
Můžete mi objasnit, co to znamená?
Pro Lindu - on má vozík za NA?
>>>>Prosím o radu:
>>>>
>>>>podnikatel používá k autu, které splňuje limity EURO
>>>>3
>>>>přívěsný vozík a koukám teď do zákona o silniční dani
>>>>a nechápu z
>>>>§ 6 odstavce 9 zda má nárok na slevu i u tohoto
>>>>vozíku.
>>>>
>>>>Poradíte někdo.
>>>>
>>>>Díky Linda
>>>
>>>Nárok na slevu má v případě,že doloží doklady o
>>>zařazení vozíku do kategorie slňující limity EURO 2
>>>nebo
>>********
>>Můžete mi objasnit, co to znamená?
>>Pro Lindu - on má vozík za NA?
>
>Co konkrétně potřebujete objasnit?Jestli chybějící
>písmeno "p" ve slově splňující,tak to bylo nepozorností
>při psaní.Jinak NA vcelku běžně jezdí s různými přívěsy
>a návěsy.
Toho "p" jsem si fakt nevšimla:)) Nehledejte v mém dotazu nějakou ironii nebo tak něco. Prostě jsem se ptala, co znamená,
že doloží doklady o zařazení vozíku do kategorie splňující.........
A k tomu vozíku za NA - pro mne vozík je vozík a návěs nebo přívěs zase něco jiného:))
Jednoduše řečeno:pokud v dokladech k vozíku,nebo obecně k jakémukoli vozidlu není údaj potvrzující platnost požadovaných údajů (EURO1-5 a pod.),není možno uplatňovat slevu na dani.Naopak obsahuje-li TP vozidla tyto potřebné údaje,mohu slevu uplatnit.
"Vozík" jako takový,je přípojné vozidlo,které může být připojeno k jinému vozidlu,pokud je toto vybaveno odpovídajícím spojovacím zařízením,a to bez rozdílu zda se jedná o os.vozidlo,náklaďák,autobus,návěs,přívěs,traktor a pod.
Vím,že v suché a v drtivé většině nezáživné řeči zákonů a jejich výkladů je mnohdy těžké se orientovat,obvzláště když se jedná o "slovíčkaření",ale i tak je dobré v mezích možností udržet si dobrou náladu!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 1. 2008 17:40
Prosím o radu:
podnikatel používá k autu, které splňuje limity EURO 3 přívěsný vozík a koukám teď do zákona o silniční dani a nechápu z
§ 6 odstavce 9 zda má nárok na slevu i u tohoto vozíku.
Poradíte někdo.
Díky Linda