Re: co dělat,když jsem dělala2 měsíce ch
Nebuďte zoufalá, všechno se dá napravit. Kalkulačky na netu jsou pro orientaci zaměstnancům, pro mzdové účetní je rozhodně lepší spolehnout se na vlastní hlavu :-)).
Proč to Prohlášení nepodepsal - má ještě jiného zaměstnavatele? Jestli ne, ať podepíše (antedatované) a máte po starosti.
Jestli podepsat opravdu nesmí, taky se nestalo nic nenapravitelného. Ze zákona máte možnost takovou chybu opravit (i bez souhlasu zaměstnance). Můžete mu srazit rozdíl na daňové záloze v termínu do 31.března následujícího roku. Ty sražené částky pak musíte zahrnout buď do potvrzení o příjmech, které mu vystavíte k daňovému přiznání, nebo do ročního zúčtování, jestliže vás o ně požádá.
Důležité je, jestli u vás ještě je, aby bylo z čeho srazit.
Re: co dělat,když jsem dělala2 měsíce ch
Uf,to se mi docela ulevilo. Pracuje u jiného zam.,takže tam má podepsané prohlašení. A jak mu to tedy mám zahrnout do prohlášení.............tam dám ty částky skutečné sražené a pak tam dopíšu rozdíl,co mu mělo být sraženo? Nebo mu o to více prostě srazím já příští měsíc? A jak to mám zapsat na FU do výúčtování daně?.........napíšu co mělo být správně sraženo a co bylo skutečně a vznikne tedy ten rozdíl,který doplatíme do 31.3.?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 1. 2008 18:09
Achjo,prosím,můžete mi někdo poradit,co mám dělat,když jsem dělala dva měsíce chybu ve výpočtu mzdy?
Mám zaměstnance,který nepodepsal prohlášení a měl HM 10000,- a já mu z toho odváděla zál.daň 1056,-,což je vlastně špatně,protože měl mít 20% daň a tedy 1760,-! Takže je mi jasné,že si vyřídím nedoplatek na FÚ,ale jak to mám udělat s tím,že jsem mu vlastně platila více peněz na účet???? Jsem z toho přepadlá,ale je vidět,že se nedá spoléhat na výpočty na netu na stránkách výplata,kde jsem si to nechala špatně počítat:(