Re: Nedaňový doklad
Daňový doklad na přijatou platbu pouze v případě, že vedete účetnictví.
Můžu ještě poprosit?
V případě ,že vedu účto ,mohl/a by jste mi napsat postup .
Vystavím zálohou fa nedaňový doklad ,do banky mi přijde úhrada zálohy- nedaňového dokladu .
Co v tomhle případě ?Můžete mi pomoc s postupem?
Nerozumím termínu daňový doklad na přijatou platbu.
Nemám ze zálohovkama moc zkušeností a dříve se DPH ze záloh neodvádělo.Záloha se odečetla od komplet fa a danila se komplet fa.
Děkuji
Asi blbá otázka,ale proč a z jakého důvodu a na koho vystavuji ten doklad o přijetí platby.tomu pořád nerozumím.
Myslela jsem si ,že vystavím zál.fa př.10000,-CZK,bez DPH,když se nejedná o daňový doklad. I když vedu účto. Je někde uvedeno,že jako plátce DPH nemůžu vystavit nedaňový zálohový doklad?
po přijetí platby zaúčtuji na účet záloh ,po vystavení fa spáruji úhradu z účtu záloh.
Po vystavení komplet fa odečtu na fa jednorázově uhrazenou zálohu.
Jedná se mi ,ale o DPH .DPH v tomto případě odvádím ze skutečné faktury?Nehledě na zálohu?Z té zálohy neodvádím nic.?Nebo se zase něco někde změnilo?
Děkuji
§ 21 zákona o DPH.
Dan na výstupu je plátce povinen přiznat ke dni uskutečnění zdan.plnění nebo ke dni přijetí platby,a to k tomu dni,který nastane dřive.
např. na účet Vám příjde platba za zálohu dne: 15.1.08 a datum uskutečnění zdan.plnění(vystavení konečné fa) je ke dni 15.2.08.
DPH jste povinna odvést za měsíc leden. a to ke dni 15.1.08 z daňového dokladu na přijatou platbu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 1. 2008 9:28
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na názor.
V případě vystavení zálohové faktury jako nedaňového dokladu ,jsem povinna odvést DPH z platby .? Pokud ano můžete mi napsat zákon a paragraf?
Děkuji za pomoc