Re: Prosím o radu,s opravou chyby u zál.
Jestli si bude podávat daňové přiznání, tak bude mít podle potvrzení skutečně zálohu na daň nižší a jestli bude muset platit, tak zaplatí víc. V příštím roce bude mít zase v potvrzení, že záloha byla vyšší (v lednu mu ji srazíte) a bude se mu vracet.Já opravdu nevím jak jinak opravit.
Ten kdo vám odpovídal včera, jsem byla já. Jestliže stihnete srazit do 31.března, do potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2007 uvedete správnou výši sražených záloh - tak, jak to mělo být. Tu opravu musíte mít evidovanou zvlášť, protože ji nesmíte uvést do záloh sražených v roce 2008. Není s tím žádný problém a běžně se takové opravy dělají.
>>>>>>dělat,když
>>>>>>jsem dělala dva měsíce chybu ve výpočtu mzdy?
>>>>>>Mám zaměstnance,který nepodepsal prohlášení a měl HM
>>>>>>10000,- a já mu z toho odváděla zál.daň 1056,-,což je
>>>>>>vlastně špatně,protože měl mít 20% daň a tedy 1760,-!
>>>>>>Mám mu vydat potvrzení o zdanitelných příjmech a tam
>>>>>>uvést správnou výši daně a já mu teprve za leden
>>>>>>strhnu
>>>>>>ten nedoplatek? nebo jak to mám udělat?
>>>>>>do vyúčtování pro FÚ udělám nedoplatek za rok a
>>>>>>doplatím z té sražené zálohy příští měsíc,ale jak to
>>>>>>mám
>>>>>>uvádět na to potvrzení??
>>>>>>Prosím poraďte mi jak se s tím vypořádat
>>>>>>správně.Děkuji
Jestliže
>>stihnete srazit do 31.března, do potvrzení o
>>zdanitelných příjmech za rok 2007 uvedete správnou
>>výši sražených
>>záloh - tak, jak to mělo být. Tu opravu musíte mít
>>evidovanou zvlášť, protože ji nesmíte uvést do záloh
>>sražených v roce 2008. Není s tím žádný problém a
>>běžně se
>>takové opravy dělají.
>Prosím p. Annu, jak prakticky provádíte zvláštní
>evidenci.
>Na mzdovém listě , ve mzdových sestavách když se
>udělá oprava
> + nebo - se načte do zálohových daní.Nebo tomu dáváte
>jiný druh mzdy?
Máme jiný druh mzdy - oprava zálohy do minulého roku. Ještě jsem zapomněla napsat, že je to taky třeba jako opravu uvést do ročního Vyúčtování daně - ale to spíš až za rok 2008.
Takže pak do vyúčtování za r.2007 uvedu do sl.2:mělo být sraženo.....to co opravdu mělo být sraženo a do sl.9:bylo sraženo,ty nižší částky a vznikne mi nedoplatek a ten tedy splatím při sražení v únoru?? a příští rok pak uvedu ve vyúčtování do přílohy tu opravu?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 1. 2008 16:44
Achjo,prosím,můžete mi někdo poradit,co mám dělat,když jsem dělala dva měsíce chybu ve výpočtu mzdy?
Mám zaměstnance,který nepodepsal prohlášení a měl HM 10000,- a já mu z toho odváděla zál.daň 1056,-,což je vlastně špatně,protože měl mít 20% daň a tedy 1760,-! Takže je mi jasné,že si vyřídím nedoplatek na FÚ,ale jak to mám udělat s tím,že jsem mu vlastně platila více peněz na účet???? Jsem z toho přepadlá,ale je vidět,že se nedá spoléhat na výpočty na netu na stránkách výplata,kde jsem si to nechala špatně počítat:(
Mám mu vydat potvrzení o zdanitelných příjmech a tam uvést správnou výši daně a já mu teprve za leden strhnu ten nedoplatek? nebo jak to mám udělat?
do vyúčtování pro FÚ udělám nedoplatek za rok a doplatím z té sražené zálohy příští měsíc,ale jak to mám uvádět na to potvrzení??
Prosím poraďte mi jak se s tím vypořádat správně.Děkuji