Skšební doba

• (neregistrovaný)

25. 1. 2008 17:03

Dobry den,ráda bych se zeptala:Dala jsem vypověd ve skušební době, a byla jsem taky na PN.Výpověd proběhla v pořádku,až na to,že mě poslali čestné prohlášení,které mám vyplnit a poslat zpátky,jinak mi nebudou vyplaceny nemocenské dávky.To prohlášení obsahuje:1)prohlašuji,že jsem po ukončení prac,poměru nenavázal jiný poměr,2)prohl.,že v době PN v ochranné lhůtě jsem nikde nenastoupil do prac.pom.,3) nepobírám hmotné zabezpečení uchazeče o zaměstnání,4)nejsem vedena jako osoba samostatně výdelečně činná5)prohlašuji,že jsem nicnezamlčela,do osmi dnů nahlásím všechny změny,které ovlivnují nárok na výplatu dávek nemocenského pojištění. Neměla jsem ani šanci se jinde zaměstnat,byla jsem PN,a zápočtový list mi poslali až po ukončení PN. Zdá se mi to prohlášení které žádají neoprávnené,prosím o radu ,mám ten nesmysl vypsat,anebo ne?? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 1. 2008 18:27

...) (neregistrovaný)

Re: Skšební doba
      Žádají vás o to zřejmě kvůli nastávajícímu vyučtování daně za 07

• 25. 1. 2008 18:30

i.p. (neregistrovaný)

pakliže jste byla opravdu nemocná a je vše tak, jak je uvedeno
      v tom tiskopise, tak nevidím důvod, přoč to nepodepsat? nebo
      tam něco nesouhlasí?

• 25. 1. 2008 19:25

M.H. (neregistrovaný)

Pokud jste byla PN ještě po datu ukončení pracovního poměru, tak na výplatu nemocenských dávek v ochranné lhůtě máte nárok jenom při splnění výše uvedených podmínek. Je to zřejmě krytí pro zaměstnavatele, že vám dávky vyplatil oprávněně, resp. pokud by se později zjistilo, že jste na ně neměla nárok, že byly vyplaceny kvůli tomu, že jste ho uvedla v omyl.

My PN neprovádím, ale pokud vím, tak naše PSSZ taky nemocenskou v OL neproplatí, aniž by měla podobné podobné čestné prohlášení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).