Re: Přestavba vozu M1 na N1
Odpočet z jaké splátky? Píšete, že koupil auto...........
Dá se odpovědět, ale musíte popsat přesný stav:))
Jestliže by provedl plátce daně, který užívá osobní automobil na základě
smlouvy o finančním pronájmu, v průběhu trvání této smlouvy, přestavbu
tohoto osobního automobilu na jiné motorové vozidlo, může u dílčích
zdanitelných plnění, která se uskuteční po této přestavbě, uplatňovat
nájemce za splnění obecných zákonných podmínek nárok na odpočet daně.
citace z literatury
Do přestavby a jejím zápisu do VTP zcela jistě nárok na odpočet není. Budete muset fakt udělat dodatečné DP.
Tu citaci jsem si vyhledala na konferenci Účta, nedávno tam o tom byla řeč. Paní, která článek překopírovala bohužel neuvedla zdroj.
Ale je to logické, když se nad tím zamyslíte. Z OA nelze uplatnit, pokud se OA přestaví na N1, tak co odpočtu brání? Ale až od okamžiku, kdy dojde ke změně.
Tak jen píšu, jak to dopadlo...pán mně řekl, že auto na N1 přestavili už před koupí, že mu o to navýšili i cenu, že mně jen neposlal spodní část TP kde to je napsané, že je tam přestavba na N1.Takže v tomto případě si myslím,že DPH je uplatněno správně už z první splátky-akontace.Doufám,že myslím správně:))))))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 1. 2008 17:16
Prosím o radu, pokud podnikatel koupí vozidlo combi M1 a předělá ho na N1 má pak nárok na odpočet?