Re: Přijatá faktura v cizí měně a DE
======================================
Výdej - úhradu fa za materiál můžete přepočítat kurzem za jaký Vám banka devizy prodala ZDP § 38/1. Stejný kurz můžete použít pro ocenění materiálu na skladě. V DE se konci roku cizí měna nepřepočítává.
Re: Přijatá faktura v cizí měně a DE
Podle ZDP § 7b máte vést evidenci o závazcích, takže tam by měla být zaznamenána i došlá faktura. Oceňte ji stejným kurzem jako výdej.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 1. 2008 22:03
Dobrý večer,
vedu daňovou evidenci a pořídila jsem si materiál ze Slovenska. Faktura mi přišla 6.11. na 100 SKK, zaplatila jsem to 7.11. přes český účet, takže banka sama určila kurz. Teď nevím, zda můžu použít kurz banky nebo mám zjišťovat jiný třeba u ČNB a také nevím, zda mám zavést fakturu 6.11. do knihy faktur s aktuálním kurzem, protože v tom případě mi vznikne rozdíl při platbě a bude mi to viset v závazcích. Materiál jsem obdržela za 10 dní od zaplacení a tak by mě zajímalo zda ho mám na sklad přijmout v ceně zaplacení nebo jiné ceně. A zda se to bude ke konci roku nějak přepočítavat jednotným kurzem?
Předem děkuji za odpověď.
Kamila