SZM-invalidní manžel

• (neregistrovaný)

27. 1. 2008 12:31

Manžel je ČID, ale nikde nepracuje. Budeme si dělat SZM, co všechno k tomu budeme potřebovat. Já mám potvrzení o zdanitelných příjmech a manžel potvrzení o důchodu. Stačíto? V příjmech u manžela budu mít nulu? A odpočet si na něj mohu uplatnit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2008 12:45

D. (neregistrovaný)

Re: SZM-invalidní manžel
      A vyživujete aspoň jedno dítě? To je jedna z podmínek SZM. Jinak vám stačí potvrzení o zdanitelných příjmech od všech zaměstnavatelů. Případně můžete uplatnit životní poj. apod. U manžela bude nula a odpočet si na něj podle mě uplatnit nemůžete, pokud měl důchod více jak 38 040,- Kč. Ale u toho odpočtu si raději počkejte na další názor. Pěkný den D.

• 27. 1. 2008 23:06

Lila (neregistrovaný)

U ČID se nebere ten příjem 38 040,- Kč to se bere v úvahu jenom u starobních důchodců. Normálně odpočet v plné výši a dokonce si v jeho přiznání může uplatnit odpočet 1 500,-Kč.

• 28. 1. 2008 20:02

D. (neregistrovaný)

Ale to ano, on na poplatníka si může uplatnit slevu (i na to že je invalida), ale já pochopila, že se paní ptá, zda si může uplatnit ona slevu na něj, jako že nemá příjmy ze zaměstnání. A to si myslím, že důchod se započítáva (hranice 38 040,- Kč) a že si uplatnit slevu nemůže..... Pěkný večer.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).