Re: Základ pro výpočet nemocenské
nemocenské se bude počítat jen z příjmů v posledním zaměstnání (pokud nevíte, jak se počítá denní vyměřovací základ - není to tak jednoduché to spočítat, natož to zde vysvětlovat, protože v odborné literatuře je to popsáno na několik stránek), tak se obávám, že v kalkulátoru, který je k dispozici na internetu to nespočítáte - ale informace by Vám měla podat mzdová účetní ve Vaší firmě
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 1. 2008 23:52
Dobrý den, mám dotaz. V uplynulém roce jsem od ledna do března pobírala 15 000 kč hrubého, potom jsem byla 6 měsíců nezaměstnaná a pobírala podporu. Následně jsem nastoupila do zaměstnání, kde pobírám 13 000 kč hrubého. Od 30.12. jsem na nemocenské.
Ráda bych předem zadala do kalkulátoru pro výpočet nemocenské výši průměrné hrubé mzdy v uplynulých 12 měsících, ale netuším, zda se tam započítává i výše podpory, či nikoliv.
Nevím, zda nemám započítat pouze hrubou mzdu v posledním součastném zaměstnání.
Do kalkulátoru chtějí zadat pouze hrubou mzdu za poslední rok, nebo vyměřovací základ.
Pokud mám zadat vyměřovací základ, jsem trochu v koncích. Podle čeho ho mám spočítat? A za celý rok i s podporou, kde základ není, nebo v posledním součastném zaměstnání , nebo úplně jinak?
Za odpověď předem děkuji.