Re: Příjmy ze zahraničí - roční zúčtován
Já osobně bych se podívala na dohodu o zamezení dvojího zdanění. Záleží na tom, v jaké zemi pracoval, dle toho se pak zvolí metoda. O tom, že by se pouze přepočítal příjem a daň příslušným kurzem slyším poprvé. To by bylo moc jednoduché.
Předpokládám, že tímto nejsou naplněny podmínky § 38ch/1 ZDP, takže RZD nelze provést.
§ 38ch - Roční zúčtování záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků a daňového zvýhodnění
(1) Poplatník, který ve zdaňovacím období pobíral mzdu pouze od jednoho nebo od více plátců daně postupně včetně mezd zúčtovaných nebo vyplacených poplatníkovi těmito plátci dodatečně v době, kdy poplatník pro ně již nevykonával závislou činnost nebo funkci a podepsal u těchto plátců prohlášení k dani podle § 38k odst. 4 a 5, může požádat písemně o provedení ročního zúčtování záloh a daňového zvýhodnění posledního z uvedených plátců daně, a to nejpozději do 15. února po uplynutí zdaňovacího období. Roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění neprovede plátce u poplatníka, který podá nebo je povinen podat přiznání k dani.
Roční zúčtování bych určitě nedělala.Ať si podá DP, kde bude postupovat dle dohody o zamezení dvojího zdanění. Nebo ať se obrátí na daňového poradce, to by bylo skoro lepší. Vím teoretický postup, prakticky jsem ještě příjem ze zahraničí nepodávala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2008 9:17
Zaměsnanec měl na zač. roku 2007 příjmy ze zahraničí, pak nastoupil k nám - přesně 10.4.2007.Mohu mu provést roční zúčtování a co s příjmy ze zahraničí, říkal, že má nějaký formulář od zaměstnavatele E301.Můžete mi prosím poradit, jestli vůbec roční zúčtování mohu provést a co s příjmy ze zahraničí, jestli je mám třeba vůbec uvádět atd... Moc moc moc děkuji