SP+ZP sraženo?

• (neregistrovaný)

28. 1. 2008 12:11

Dobrý den, prosím Vás o radu jelikož nejsem mzdová a ani se v této problematice nevyznám:
    V létě naše firma měla odstávku a byli jsme na 60% doma, sehnala jsem si brigádu - pomoc v kuchyni na pracovní smlouvu.
    Moje mzdová mi řekla,že si musím podat daňové přiznání, s čímž souhlasím. Obdržela jsem potvrzení o zdanitelných příjmech z firmy, kde jsem pracovala na výpomoc a tam jsem si teprve všimla, že mi srazili peníze za SP a ZP, přičemž věděli, že pracuji v jiné firmě a máme odstávku.
    Proto se ptám,jestli mi může sociálka a zdravotní poj. tyto sražené peníze vrátit? Dá se to nějak vyřešit nebo ne?
    Děkuji za pomoc...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2008 12:18

Líba (neregistrovaný)

Re: SP+ZP sraženo?
      ZP a SP se neodvádí pouze z dohody o provedení práce, ale vy píšete, že jste měla pracovní smlouvu, takže není důvod k tomu, aby vám nesrazili ZP a SP z dosaženého výdělku. To, že jste měla současně 2 zaměstnavatele, s tím nemá žádnou souvislost.

• 28. 1. 2008 12:29

Jitule (neregistrovaný)

Aha, já myslela, že když za mě platí jeden zaměstnavatel S+Z, tak druhý už ne, tak jako u daně pro f.ú. nebo tak nějak...
      Děkuji Vám za radu

• 28. 1. 2008 13:05

Lenka (neregistrovaný)

Ani u FÚ to není tak, že když mátě dvě zaměstnání, že daně odvádí jenom jeden...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).