Roční zúčtování 2007 - je to tak?

• (neregistrovaný)

28. 1. 2008 13:16

Dobrý den, mám čtyři nejasné přípaady a chci se ujistit o správném postupu:

1) Zaměstnanec u nás zaměsntán od dubna 2007, předtím jiný zaměstnavatel... vyžaduji potvrzení o zdanitelných přijmech z min.zaměstnání nebo si roční zúčtování musí udělat sám?

2) Zaměstnanec u nás zaměstnán od dubna 2007, předtím OSVČ... vyúčtování daně si dělá sám?

3) Zaměstnanec odešel 2.1.2008 do důchodu.... Letos mu můžu udělat roční zúčtování, ale jak to bude příští rok? Musí mi donést potvrzení o výši vypláceného důchodu, nebo si musí roční zúčtování udělat sám?

4) Zaměstnanec si přivydělával během zaměstnání u nás. Jinde přiznání nepodepsal, takže danil srážkouvou daní.... neberu tedy jiné zaměstnání v potas a do ročního zúčtování vstupují pouze příjmy od nás?

Děkuji za vaše odpovědi. Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2008 13:30

xy (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování 2007 - je to tak?
      >Dobrý den, mám čtyři nejasné přípaady a chci se
      >ujistit o správném postupu:
      >
      >1) Zaměstnanec u nás zaměsntán od dubna 2007, předtím
      >jiný zaměstnavatel... vyžaduji potvrzení o
      >zdanitelných přijmech z min.zaměstnání nebo si roční zúčtování
      >musí udělat sám?
      *** pokud se jeho zaměstnání nekryjí a nemá z jiného důvodu povinnost podávat daň.přiznání a měl u minulého zaměstnavatele podepsané daň.prohlášení, potom udělat RZD můžete (pokud vše řádně doloží a požádá o zúčtování)
      >
      >2) Zaměstnanec u nás zaměstnán od dubna 2007, předtím
      >OSVČ... vyúčtování daně si dělá sám?
      *** vydáte mu Potvrzení o zdanit. příjmech - musí podat na FÚ
      >
      >3) Zaměstnanec odešel 2.1.2008 do důchodu.... Letos mu
      >můžu udělat roční zúčtování, ale jak to bude příští
      >rok? Musí mi donést potvrzení o výši vypláceného
      >důchodu, nebo si musí roční zúčtování udělat sám?
      *** to, že pobírá důchod, by Vám měl doložit - rozhodnutí o přiznání důchodu a také vždy do 15.2. od OSSZ, že důchod opravdu pobírá (to dokládá zpětně k minulému roku)
      pokud nemá povinnost podávat daň.př. na FÚ, tak RZD můžete provést

>4) Zaměstnanec si přivydělával během zaměstnání u nás.
      >Jinde přiznání nepodepsal, takže danil srážkouvou
      >daní.... neberu tedy jiné zaměstnání v potas a do ročního
      >zúčtování vstupují pouze příjmy od nás?
      *** to neznamená, že pokud měl ještě jiné zaměstnání, tak musel mít srážkovou daň - co když měl výdělek třeba 1 měsíc nad 5000Kč/hrubého? To by si potom musel podat daň.př. na FÚ. Pokud jeho příjem u jiného zaměstnavatele nepřekročil 5000Kč/hrubého/měs. a byla tedy uplatněna jen srážková daň - ta do RZD nejde. V tomto případě můžete provést RZD (pokud z jiného důvodu nemá povinnost zaměstnanec podat daň.př.na FÚ)

>Děkuji za vaše odpovědi. Jana

• 28. 1. 2008 13:33

Jana (neregistrovaný)

Děkuji
      Mockrát děkuji za jasnou a vyčerpávající odpověď a přeji vám krásný (u nás i slunečný) den :o) Jana

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).