Musí být na paragonu z prodejny razítko?

• (neregistrovaný)

28. 1. 2008 17:11

1. Dobý den, vede DE a nemám orazítkované některé účtenky z obchodu. Musí mít razítko, nebo ne?
    2. Musím si vystavovat výdajový doklad pokud si vyberu hotovost, nebo zaplatím kartou věc pro osobní potřebu?
    3. Mám Post box, platím 660 Kč, chodí mi tam i soukromá pošta. Jak to mám rozdělit do nákladů?
    4. Internet mobilní od T-Mobile a pevné připojení UPC používám z 90% pracovně, mohu to dát do nákladů takto podělené?
    Děkuji za informaci.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2008 9:13

j. (neregistrovaný)

Re: Musí být na paragonu z prodejny razí
      1. Paragon musí splňovat náležitosti daňového(účetního) dokladu. O razítku jako povinné náležitosti se nikde nehovoří. Tam, kde "vyjíždí" doklad se všemi náležitostmi z kasy se razítko nepožaduje.

2. Jestliže vedete DE, evidujete pouze příjmy a výdaje v takovém členění, které je nutné ke zjištění základu daně. Nemusíte ani pokladnu vést.

3. Do výdajů v takovém poměru, v jakém je P.O.Box využíván.

4. Myslím, že do daňově uznatelných výdajů byste ho mohl zahrnout i celý. Ale krácení je samozřejmě formálně v pořádku. Jen je vždy trošku problematické prokazovat, v jakém poměru danou věc využíváte soukromě a pro podnikání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).