Re: Musí být na paragonu z prodejny razí
1. Paragon musí splňovat náležitosti daňového(účetního) dokladu. O razítku jako povinné náležitosti se nikde nehovoří. Tam, kde "vyjíždí" doklad se všemi náležitostmi z kasy se razítko nepožaduje.
2. Jestliže vedete DE, evidujete pouze příjmy a výdaje v takovém členění, které je nutné ke zjištění základu daně. Nemusíte ani pokladnu vést.
3. Do výdajů v takovém poměru, v jakém je P.O.Box využíván.
4. Myslím, že do daňově uznatelných výdajů byste ho mohl zahrnout i celý. Ale krácení je samozřejmě formálně v pořádku. Jen je vždy trošku problematické prokazovat, v jakém poměru danou věc využíváte soukromě a pro podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 1. 2008 17:11
1. Dobý den, vede DE a nemám orazítkované některé účtenky z obchodu. Musí mít razítko, nebo ne?
2. Musím si vystavovat výdajový doklad pokud si vyberu hotovost, nebo zaplatím kartou věc pro osobní potřebu?
3. Mám Post box, platím 660 Kč, chodí mi tam i soukromá pošta. Jak to mám rozdělit do nákladů?
4. Internet mobilní od T-Mobile a pevné připojení UPC používám z 90% pracovně, mohu to dát do nákladů takto podělené?
Děkuji za informaci.