Re: Daňový domicil
Já jsem si teď volala na FÚ a paní mi sdělila, že mi daňový domicil na rok 2008 nemůže, teoreticky každý měsíc, na základě žádosti (platí se 100 Kč poplatek). A taky mi řekla, že pro mě jako pro mzdovou účetní je to ale k ničemu.... tak tedy vážně nevím, co si mám myslet. Příští týden si budu na FÚ volat znovu, jelikož mají mít ohledně "daňového domicilu" nějaké jednání....
Re: Daňový domicil
o danovy domicil se zada 1 x rocne na prislusnem FU tzn. kdzy bydlim na Praze 10, obracim se na FU pro Prahu 10 atd., k zadosti treba dolozit kopii obcanky, pracovni smlouvu a najmeni smlouvu, pripadne povoleni k pobytu ( u slovanku neni treba), priklada se kolek v hodnote 100,- CZK. Potvrzeni o danovem domicilu se priklada k danovemu priznani v CR, overenou kopii je treba poslat take na prislusny financni urad na Slovensku s dopisem, kde musite vysvetli ze veskere prijmy ste meli z uzemi CR ,ze se celorocne zdrzujete na uzemi CR a proto si v CR uplatnujete dan.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2008 17:18
Dobrý den. Může mi někdo poradit co všechno potřebuju k tomu, abych si vybavila v ČR daňový domicil ? Sem občan SR a potřebuju ho, abych nemusela podávat daňové přiznání na Slovensku.Děkuju.