Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 1. 2008 19:43
Došla fa.od českého dodavatele vyčíslená v EUR,zjednodušeně 100,- EUR.Kurz použili dne vystavení faktury tj.10.1./25,855, pro potřeby DPH je uveden ZD+daň v Kč.Já tuto fakturu zapíšu do účetnictví tímto způsobem:
měna: EUR
kurz: 25,855 /a tady nastal problém,já jsme použila jejich kurz dne vystavení a tak eviduji v účetnictví,oni používají denní,dnes jsem byla upozorněna že je to chybně,že mám použít náš stanovený kurz k prvnímu dni v měsíci,který používáme pro naše vystavené faktury/
částka 100,- EUR
částka Kč: automaticky se objeví 2585,50 Kč, tím pak snadno rozepíšu základ DPH+DPH. Pokud uvedu přepočet naším kurzem,mám DPH úplně jinak a jejich vyčíslení je mi na nic. Pro nějakou zručnou účtařku žádný problém, pro mě problém století.A jestliže při přijetí faktury v EUR musím přepočíst naším kurzem tak jsem již napáchala několik nepravostí i v loňském roce.Pomoc!Mohla bych stanovit ve směrnici,že použiji jejich kurz pro zápis faktury došlé.Nevím jak z toho ven. Díky