Re: Dovolená!!!
Na výplatní pásky nebo na výpis jak byla vaše výplata spočítána máte nárok. Nejlepší by bylo se spojit přímo s účetní aby Vám to vysvětlila proč a jak Vám to spočítala takhle. Pokud nedostáváte výplatní pásky ani nic tak nemůžete vědět co vězí za tím, že jste dostala třeba míň. Neřešte to se zaměstnavatelem a zavolejte si nebo si raději zajděte přímo za mzdovou účetní.
Nehledě ale na to, že dovolenou lze proplácet jen při skončení pracovního poměru.
Mockrát děkuji za odpověď. Ano je to hospodská klasika, ale přece nejde, abych měla v papírech proúčtovanou dovolenou, kterou jsem nikdy neměla a kterou nemám ani zaplacenou!!!Na účetní jsem se již obrátila, ale je to šéfova manželka, takže jsem nepochodila ani tam.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 1. 2008 23:36
Dobrý den!!! Mám problém a nevím jak ho řešit.Pracuji jako servírka. V prosinci loňského roku jsme dostali proplacenou dovolenou, protože v našem provozu bohužel nejde si ji vybrat celou. Při tom jsem zjistila, že ji mám špatně spočítanou a upozornila na to zaměstnavatele. Ten mi oznámil, že to bude řešit a dnes když jsem se ho zeptala, tak mi odpověděl, že jak mu to jeho účetní spočítala tak to je a já s tím nic neudělám.Nabídl mi 2/3 z částky kterou mi dluží, ale na to já jsem nepřistoupila.Zajímalo by mě, zda se dá tato situace nějak řešit, popřípadě na koho se mám obrátit. Moc děkuji za radu