Prohlášení poplatníka-potvrzení

• (neregistrovaný)

29. 1. 2008 10:16

Dobrý den.
    Chtěla jsem se zeptat. Mám zaměstnankyni,která když knám nastupovala tak byla rozvedená,má dítě,takže slevu na dítě jsem ji dávala já. Během roku 07 se vdala a já teď nevím,jestli mi musí donést potvrzení,že neuplatnuje slevu na dítě od bývalého manžela nebo současného.
    A ještě jeden dotaz. Může si uplatňovat teď slevu na dítě současný manžel, ikdyž není jeho otec???

děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2008 10:41

iv. (neregistrovaný)

Re: prohlášení poplatníka-potvrzení
      uplatňovat slevu současký manžel nemůže-dítě mu nebylo svěřeno do péče a ani ho neosvojil. Po rozvodu uplatňuje slevu zaměstnankyně, pokud má dítě svěřeno do péče ona a od bývalého manžela(otce dítěte) není potřeba žádné potvrzení

• 29. 1. 2008 10:49

Líba (neregistrovaný)

Současný manžel může slevu uplatnit. § 35 c, odst. 6.
      "Za vyživované dítě poplatníka se pro účely tohoto zákona považuje dítě vlastní, osvojené, dítě v péči, která nahrazuje péči rodičů, dítě druhého z manželů."

• 29. 1. 2008 11:34

xy (neregistrovaný)

po rozvodu měla doložit rozhodnutí soudu - právní moc- , že jí dítě bylo svěřeno do péče (tudíž jste jí daň. zvýhodnění mohla dávat)
      pokud se vdala - předložila oddací list, potom může na toto její dítě uplatňovat daň.zvýhodnění i její současný manžel - proto, pokud chce nadále uplatňovat daň.zvýhodnění, musí od zaměstnavatele současného manžela donést potvrzení, že on daň.zvýhodnění neuplatňuje (pokud chce uplatňovat on, tak může, ale musíte vystavit potvrzení Vy, že ona neuplatňuje daň.zvýhodnění)

• 29. 1. 2008 14:11

lila (neregistrovaný)

Já se jenom připojím. Mám obdobný problém, ale můj dotaz spíš zní, jestli se jim může udělat společné zdanění? Když se brali až v srpnu a ve stejném měsíci se jim narodilo dítě. A v roku 2007 se i rozváděl s bývalou manželkou. Co myslíte?
      Díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).