Re: prohlášení poplatníka-potvrzení
po rozvodu měla doložit rozhodnutí soudu - právní moc- , že jí dítě bylo svěřeno do péče (tudíž jste jí daň. zvýhodnění mohla dávat)
pokud se vdala - předložila oddací list, potom může na toto její dítě uplatňovat daň.zvýhodnění i její současný manžel - proto, pokud chce nadále uplatňovat daň.zvýhodnění, musí od zaměstnavatele současného manžela donést potvrzení, že on daň.zvýhodnění neuplatňuje (pokud chce uplatňovat on, tak může, ale musíte vystavit potvrzení Vy, že ona neuplatňuje daň.zvýhodnění)
Re: prohlášení poplatníka-potvrzení
Já se jenom připojím. Mám obdobný problém, ale můj dotaz spíš zní, jestli se jim může udělat společné zdanění? Když se brali až v srpnu a ve stejném měsíci se jim narodilo dítě. A v roku 2007 se i rozváděl s bývalou manželkou. Co myslíte?
Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 1. 2008 10:16
Dobrý den.
Chtěla jsem se zeptat. Mám zaměstnankyni,která když knám nastupovala tak byla rozvedená,má dítě,takže slevu na dítě jsem ji dávala já. Během roku 07 se vdala a já teď nevím,jestli mi musí donést potvrzení,že neuplatnuje slevu na dítě od bývalého manžela nebo současného.
A ještě jeden dotaz. Může si uplatňovat teď slevu na dítě současný manžel, ikdyž není jeho otec???
děkuji