Re: společné zdanění a pronájem nemovito
pronájem by jste měla rozdělit na polovinu.
nevím co myslíte tím kolik měsíců mám uvést, že jsem bez příjmů...je rozdíl mezi mateřskou a rodičovskou. Pokud to byla rodičovská od "státu" tak to se jako příjem samozdřejmě nepočítá takže bez příjmu jste byla 11 měsíců.
Re: společné zdanění a pronájem nemovito
Myslím, že jestliže je nemovitost v SJM, daní jen jeden z manželů, lhostejno který, ve vašem případě zřejmě lépe manžel. Předpokládám, že mateřskou jste měla v roce 2006, potom v lednu 2007 dobírala dovolenou a následovala rodičovská dovolená. Rodičovský příspěvek se skutečně do vašeho příjmu nepočítá, takže byste tam měla příjem jen za tu dovolenou, tudíž by manžel slevu na manželku bez příjmu uplatnit mohl. Za 12 měsíců, za předpokladu, že jste byli 1.1.2007 už manželé.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 1. 2008 11:59
Dobrý den,
budeme si s manželem podávat společné zdanění. Zároveň v něm přiznáme příjmy za pronájem půdy, ale mám následující dotaz- pokud vlastníme každý polovinu nemovitosti, musím uvést půlku příjmu do svého a půlku do manželova přiznání? smlouva s nájemcem je na nás oba a platba chodí na můj účet.
A ještě se chci zeptat, kolik měsíců mám uvést, že jsem bez příjmů, jestliže jsem byla zaměstnána jen první dva dny v lednu (běžela mi dovolená) a nyní jsem na rodičovské dovolené? Předpokládám, že pouze 11.
Díky