Re: občan SR - okamžitá sleva na dani
Podle naší mzdové účtárny potřebuje cizinec potvrzení o přechodném pobytě na území ČR, potvrzení o daňovém domicile (z FÚ), pokud bydlíte v podnájmu, tak nájemní smlouvu, pokud máte vlastní byt tak list vlastnictví z katastru (nebo nějaký další doklad, který dokládá, že tu máte zajištěné ubytování). Když to donesete na účtárnu, tak by Vám měli každý měsíc uplatňovat slevu.
Ale neberte to jako bernou minci, raději se zeptejte přímo na Vaší účtárně. On o tom nikdo nic neví, úřednice na FÚ říkají každému něco jiného a každý týden něco jiného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 1. 2008 12:43
Dobrý den,
dověděl jsem se, že jako občan SR s povoleným pobytem v ČR si můžu uplatnit slevu na dani přes zaměstnavatele na základě dokladu vydaného cizineckou policií (ružová knižka) a to zpětně v roce 2009 za rok 2008.
Ale pokud vím, dá se na finačním úřade (pokud občan SR nemá povolený pobyt v ČR a pracuje i bydlí v ČR) předem vybavit potvrzení o domicile a pak jsem mu sleva na dani začne uplatnovat u nejbližší mzdy.
Existuje nějaká analogie s povolením k pobytu? Mám nárok na základě povoleného pobytu žádat od zaměstnavatele okamžité zohlednění slevy na dani?
Děkuji.