Sleva na daňovníka - význam

• (neregistrovaný)

29. 1. 2008 13:43

Můžete mi prosím vysvětlit, jaký cíl sleduje sleva na daňovníka? Proč ji má získat jenom ten, kto má v ČR domicíl? Když domicíl v ČR nemám a pracuji tu, znamená to, že tu platím daně, které stejně nevyužívám, jelikož bydlím v jiné krajině. A ještě k tomu mám být diskriminován? Nerozumím.

Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2008 14:01

1234 (neregistrovaný)

Re: Sleva na daňovníka - význam
      pokud s placením daní "cizí krajině" nesouhlasíte, nezbyde vám, než jít pracovat tam, kde daně nechtějí.

btw: a v té krajině, kde bydlíte, daně platíte?:-))

• 29. 1. 2008 14:21

Matej (neregistrovaný)

Pokud oficielně pracuji a platím daně v krajině, kde jsem vůči rezidentům diskriminován, dřiv jako se odstěhuji do civilizovanejšího světa, budu si hájit své práva z pohledu mezinárodního práva a rovněž pŕes ombudsmana ČR. Děkuji za radu.

• 29. 1. 2008 15:15

Laďa (neregistrovaný)

Tu slevu dostanete také, jenom je podmínka, že ji můžete uplatnit pokud Vaše příjmy v ČR činí 90 % z celkových Vašich příjmů. A celkové Vaše příjmy budou známy až po skončení roku, proto slevu máte dostat až po skončení roku při podání daňového přiznání. Ale kromě toho Vás můžu ušetřit zbytečných aktivit v této věci, protože se už začala projednávat změna zákona a od 1.7.2008 budete moci uplatnit slevu každý měsíc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).