Re: Část.prac.úvazek při mateřské dovole
K rodičovskému příspěvku můžete mít libovolný příjem,podmínky zachování RP s výší příjmu nesouvisí ( viz SSP- péče do 3 let, péče od 3 let-4 let věku dítěte).
Budete-li vykonávat stejnou práci, pouze s nižším úvazkem,lze na původní smlouvu , při výkonu jiné práce buď na DPČ nebo dohodou o změně smlouvy a to pouze na dobu při pobírání RP.
O průměr se bát nemusíte, od 2008 se musí porovnávat, co je pro zaměstnankyni v případě tzv.řetězení porodů výhodnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 1. 2008 14:16
Jsem na mateřské dovolené od 11/2006. Zaměstnavatel mi nabídl práci na částečný úvazek. Chci se zeptat, jaké musím splňovat podmínky, abych nepřišla o rodičovský příspěvek (státní podporu), a v jaké formě a s jakými podmínkami by měla být sepsána smlouva se zaměstnavatelem (dohoda o provedení práce?), abych v případě nástupu na mateřskou dovolenou s druhým dítětem dostávala peněžitou pomoc v mateřství od zaměstnavatele vypočtenou z mého původního platu (69%), který jsem dostávala před odchodem na první mateřskou dovolenou, nikoliv z platu/odměny vyplácené za částečný úvazek?