Část.prac.úvazek při mateřské dovolené

• (neregistrovaný)

29. 1. 2008 14:16

Jsem na mateřské dovolené od 11/2006. Zaměstnavatel mi nabídl práci na částečný úvazek. Chci se zeptat, jaké musím splňovat podmínky, abych nepřišla o rodičovský příspěvek (státní podporu), a v jaké formě a s jakými podmínkami by měla být sepsána smlouva se zaměstnavatelem (dohoda o provedení práce?), abych v případě nástupu na mateřskou dovolenou s druhým dítětem dostávala peněžitou pomoc v mateřství od zaměstnavatele vypočtenou z mého původního platu (69%), který jsem dostávala před odchodem na první mateřskou dovolenou, nikoliv z platu/odměny vyplácené za částečný úvazek?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2008 15:09

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Část.prac.úvazek při mateřské dovole
      K rodičovskému příspěvku můžete mít libovolný příjem,podmínky zachování RP s výší příjmu nesouvisí ( viz SSP- péče do 3 let, péče od 3 let-4 let věku dítěte).
      Budete-li vykonávat stejnou práci, pouze s nižším úvazkem,lze na původní smlouvu , při výkonu jiné práce buď na DPČ nebo dohodou o změně smlouvy a to pouze na dobu při pobírání RP.
      O průměr se bát nemusíte, od 2008 se musí porovnávat, co je pro zaměstnankyni v případě tzv.řetězení porodů výhodnější.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).