Re: nákup zboží z EU spěchá
Dobrý den. V diskusích je toho na toto téma mraky - stačí projít.
Jinak pokud je dodavatel také plátce DPH ( jsou všechny náležitosti daňového dokladu, zboží dodané atd ), přepočítáte aktuálním kurzen na Kč, potom k základu daně přičtete 19% daň - tuto daň jste povinna odvést na řádku 220 a zároveň máte nárok na uplatnění daně na řádku 320. V mém programu na daňovou evidenci bohužel musím doosazovat na řádku ručně.
L.
Re: nákup zboží z EU spěchá
Paní L. ještě mám na Vás dotaz:
mě jde ještě o zaúčtování té faktury.Pořízení zboží zaúčtuji v ceně, která je na faktuře. A to DPH, které dopočítávám a které přiznávám a nárokuji si zpět někde účtuji třeba interním dokladem?Není mi pořád jasné jak ho dostanu na řádky v DP.
Při platbě v hotovosti je to jasné v den UZD zrovna také platím, ale jak to je s úhradou faktury na účet třeba 1 měsíc po dodání zboží.
Až to člověk bude dělat po druhé, už to bude určitě hračka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 1. 2008 16:59
Firma nakoupila víno z Rakouska nebo Maďarska.Na sklad, postupně prodává odběratelům.Vedeme DE, plátci DPH.Na fakturách od dodavatelů je uvedena pouze jedna částka, jeden datum.
Ta částka je s DPH nebo bez? Jak postupovat při účtování faktury.
např. cena na fa 600,-Eur, mám připočítat k tomu 19%DPH.Jak potom bude vypadat účtování faktury, když mám fa na 600,-EUR a DPH si připočítám?
V přiznání k DPH se mi to musí objevit na řádku 220 a 320 a řádky se musí rovnat?Jak to tam dostanu?Musím vyplňovat souhrnné hlášení na Fú?
Vůbec nemám zkušenost, proto se tak ptám.