Nákup zboží z EU spěchá

• (neregistrovaný)

29. 1. 2008 16:59

Firma nakoupila víno z Rakouska nebo Maďarska.Na sklad, postupně prodává odběratelům.Vedeme DE, plátci DPH.Na fakturách od dodavatelů je uvedena pouze jedna částka, jeden datum.
    Ta částka je s DPH nebo bez? Jak postupovat při účtování faktury.
    např. cena na fa 600,-Eur, mám připočítat k tomu 19%DPH.Jak potom bude vypadat účtování faktury, když mám fa na 600,-EUR a DPH si připočítám?
    V přiznání k DPH se mi to musí objevit na řádku 220 a 320 a řádky se musí rovnat?Jak to tam dostanu?Musím vyplňovat souhrnné hlášení na Fú?

Vůbec nemám zkušenost, proto se tak ptám.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 1. 2008 17:47

Lucie (neregistrovaný)

Re: nákup zboží z EU spěchá
      Dobrý den. V diskusích je toho na toto téma mraky - stačí projít.
      Jinak pokud je dodavatel také plátce DPH ( jsou všechny náležitosti daňového dokladu, zboží dodané atd ), přepočítáte aktuálním kurzen na Kč, potom k základu daně přičtete 19% daň - tuto daň jste povinna odvést na řádku 220 a zároveň máte nárok na uplatnění daně na řádku 320. V mém programu na daňovou evidenci bohužel musím doosazovat na řádku ručně.
      L.

• 29. 1. 2008 17:58

martina (neregistrovaný)

Re: nákup zboží z EU spěchá
      Paní L. ještě mám na Vás dotaz:

mě jde ještě o zaúčtování té faktury.Pořízení zboží zaúčtuji v ceně, která je na faktuře. A to DPH, které dopočítávám a které přiznávám a nárokuji si zpět někde účtuji třeba interním dokladem?Není mi pořád jasné jak ho dostanu na řádky v DP.
      Při platbě v hotovosti je to jasné v den UZD zrovna také platím, ale jak to je s úhradou faktury na účet třeba 1 měsíc po dodání zboží.

Až to člověk bude dělat po druhé, už to bude určitě hračka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).